Hulki Cevizoğlu’ndan “Ankara’nın adı Atatürk olsun” önerisi

Katıldığı bir televizyon programında üzerinde çok konuşulacak bir öneri getiren gazeteci Hulki Cevizoğlu, "Ankara'nın adını Atatürk olarak değiştirelim" önerisini ortaya attı.

GÜNDEM 30.10.2021, 10:49
Hulki Cevizoğlu’ndan “Ankara’nın adı Atatürk olsun” önerisi

Dün akşam bir haber kanalının programına konuk olarak katılan gazeteci Hulki Cevizoğlu, Türkiye’yi heyecanlandıran bir öneride bulundu.

Başkent Ankara'nın adının Atatürk olarak değiştirilmesi öneren Cevizoğlu, "Amerika kurucusunun adını ülkenin ve eyaletlerin başkentine verildiğini görüyoruz. Ben de diyorum ki, Ankara’nın adı Atatürk olabilir. Bunda ne sakınca var?” diye konuştu.

Cevizoğlu’nun bu önerisi sosyal medyada çok kısa sürede karşılığını bularak sosyal medyada gündem oldu.

“Neden Atatürk’ü yaşatmıyoruz?”

Programda Cevizoğlu ayrıca, "Bu öneriye destek olunması gerekir. Biz hep belli dönemlerde Ankara’nın ambleminin değişip değişmemesini tartışmadık mı? Amblem değişirken neden Ankara’nın adını Atatürk olarak değiştirip onu yaşatmıyoruz?” açıklamasını yaptı.

“Neden küçük yerlere adı veriliyor?”

Programda bu öneriye karşı çıkanların olmasının doğal olacağını belirten Cevizoğlu, “Benim söylediğim çok önemli bir öneridir. Tersinden bakarsak buna herkes karşı çıkabilir. Ya da yanında olabilir. Ama ben de şu tezi söylerim o zaman: Atatürk’ün adını çeşitli yerlere vermekte bir sakınca görülmüyor. O zaman küçük yerlere Atatürk’ün adını vererek adını küçültmüyor musunuz? Bir spor salonuna Atatürk Spor Salonu demek çok makulken, adını daha büyük yerlere vermek mantıklı olmaz mı diye sorarım ben de. Yani bir caddeye Atatürk’ün adını vermek onu küçültmektir o zaman” şeklinde düşüncelerini ifade etti.  

Yorumlar (0)