Hükümlülere ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi Meclis’te

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta ceza infaz kurumlarına dair düzenlemeleri içeren kanun teklifi için toplanacak.

GÜNDEM 14.06.2021, 08:45 15.06.2021, 09:56
Hükümlülere ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi Meclis’te

TBMM 15 Haziran Salı gününde toplanarak AK Partili vekillerin imzasını taşıyan Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşecek.

Hükümlülere elektronik usullerle mektup alıp gönderebilmeye ilişkin imkan veren teklifte, cumhuriyet savcıların soruşturmayı sonlandıran kararlarının içinde oluşacak olan farkların giderilmesi için cumhuriyet başsavcılıkları görevli olacak. Başsavcılıklar aynı zamanda alınan kararların kanuna uygunluğunu da denetleyecek.

Ziyaret süresi yarım saat artacak

Toplamda 10 sene veya daha az süreli hapis cezasına çarptırılmış veyahut adli para cezası infaz sürecinde hapis cezasına çevrilen bir kadın hükümlünün 15 yaşını doldurmamış çocuğunun bulunmasıyla ve babasının da yaşamını yitirmiş veyahut ceza infaz kurumumunda olması durumunda, cezanın infazı, çocuğun 15 yaşını dolduracağı güne dek ertelenebilecek.

Düzenlemeyle beraber hükümlülerin ziyaret süresiyse bir saatten 1,5 saate çıkartılacak.

Hükümlülerin ve tutukluların hasta ziyareti için verilmiş olan mazeret izinleri arasında beklemesi gerekli olan asgari aylık süre şartı ise kaldırılıyor.

Yorumlar (0)