Hukuk skandalı! Mehmet Kaplan'ın ev hapsinde olması gerekiyordu

Gaziantep'te Duygu Delen'in yaşamını yitirmesine ilişkin tutuklanan Mehmet Kaplan'ın, daha önce trafikte bir kişinin ölümüne yol açtığı ve ev hapsinde olması gerektiğini ifade edildi. 

GÜNDEM 19.08.2020, 11:47 19.08.2020, 12:12
Hukuk skandalı! Mehmet Kaplan'ın ev hapsinde olması gerekiyordu

Duygu Delen'in yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturma sürüyor. Söz konusu olaya ilişkin tutuklanan Mehmet Kaplan hakkında yeni bir gelişme yaşandı. 

20 yaşındaki Mehmet Kaplan'ın, geçen sene hem alkollü hem de ehliyetsiz olarak Zeynep Berna Atay isimli vatandaşa aracıyla çarptığı ve ölümüne yol açtığı, ardından "ev hapsi ve adli kontrol" koşuluyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi, söz konusu olaya ilişkin bir yazı yazdı. Yazıda, Mehmet Kaplan'a daha önce ev hapsi verildiği, avukatının ise bu cezanın kaldırılmasını istediği, fakat mahkemesinin bunu reddettiği ifade edildi. 

Mahkeme tarafından verilen kararda Mehmet Kaplan'ın ev hapsinin kaldırıldığına dair bir ibarenin yer almadığı yani cezanın devam ettiği belirtilen yazıda, ev hapsinde olması gereken şahsın rahat bir şekilde dışarıda gezdiği kaydedildi.

Yazıda, Mehmet Kaplan'ın ev hapsinin denetlenmediği, bunun üzerine söz konusu kişinin bir sene sonra Duygu Delen'in ölümüne yol açtığı aktarıldı. 

Emine Bulut'un da öldürülmeden dört saat önce karakola gittiğine, Şule Çet soruşturmasında Berk Akand ile Çağatay Aksu'nun üç defa serbest bırakılmasının ardından tutuklandığına ve ev hapsinde bulunması gereken Mehmet Kaplan'ın dışarıda gezdiğine dikkat çekilen açıklamada, bu durum "hukuki bir skandal" olarak nitelendirildi.

Yazıda, Mehmet Kaplan'ın niye ev hapsinde değil de dışarıda olduğunun aydınlatılması gerektiği belirtildi. 

Duygu Delen, 13 Ağustos günü Mehmet Kaplan'a ait evin penceresinden düşmüş ve yaşamını yitirmişti. Bunun üzerine Mehmet Kaplan tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)