Hukuk fakültelerine ilahiyatçı şoku

Hukuk fakültelerinin yüzde 25'inin dekanları hukuk mezunu değil!

GÜNDEM 13.10.2019, 15:57
Hukuk fakültelerine ilahiyatçı şoku

Birgün Gazetesi’nin yaptığı habere göre ülke çapında eğitim veren 77 hukuk fakültesinin 19’unda görevli olan dekanların hukukla alakası olmadığı gün yüzüne çıktı. En çok dikkat çeken ise fakültelerin 4’ünde ilahiyatçıların görev alması oldu.

Türkiye’deki üniversitelerde 77 hukuk fakültesi mevcut ve bu okulların 19’unda-neredeyse yüzde 25- hukuk mezunu olmayan şahıslar yönetim kadrolarını işgal ediyor. 

Ekim ayının başında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı’nın atandığının ortaya çıkarılmasının ardından 19 hukuk fakültesinde daha meslekten olmayan kişilerin dekan olduğu belirlendi. 

Meclisin açılmasıyla beraber gündeme gelen yargı reformunun bir ayağında da hukuk fakültelerinin 5 yıla çıkması, avukatlık yapmak için staj ve sınav zorunluluğu getirilerek eğitim seviyesinin yükseltilmesi amacı vurgulanıyordu.

Hangi hukuçu olmayan dekan hangi bölümden geliyor?

77 hukuk fakültesi içinde, dekanı hukukçu olmayan 19 fakülte olması dikkat çekti. Bu 19 fakültede 4 ilahiyat, 3 maliye, 3 tıp ve birer tane çalışma ekonomisi, veteriner, kamu yönetimi, işletme, siyaset bilimi, Fransız dili, ziraat, iktisatla kimya uzmanları dekan olarak yer aldı. Dekanı hukukçu olmayan fakültelerin bağlı olduğu üniversite ve dekanların listesi şöyle:

Yorumlar (0)