Hukuk dersi için ilahiyatçı atandı!

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde iki akademisyen, disiplin soruşturması gerekçe gösterilerek haberleri olmadan görevden alındı. Hukuk Felsefesi dersi için de ilahiyat profesörü görevlendirildi.

GÜNDEM 03.10.2019, 09:09
Hukuk dersi için ilahiyatçı atandı!

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde iki akademisyen, bilgileri dışında yürütülen bir disiplin soruşturması gerekçe gösterilerek görevden alındı. Hukuk Felsefesi dersine ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım görevlendirildi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde şubat ayında gerçekleşen yönetim değişikliğinden sonra akademisyen alımı ve görevlendirmeleri gerçekleşti. Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Ana Bilim Dalında çalışan Ar. Gör. Dr. Melike Belkıs Aydın ile Ceza ve Ceza Muhakemesi Ana Bilim Dalında çalışan Öğr. Gör. Dr. Barış Işık, haberleri olmadan yürütülen bir soruşturma ile görevden alındı.

Anabilim dalı başkanlarının olumlu görüşlerine rağmen, akademisyenlerin işlerine bölüm başkanı ve dekan vekilinin olumsuz görüşü ile son verildi. Görevin uzatılmamasına gerekçe gösterilen husus ise Rektörlük tarafından açılan idari soruşturmalar oldu. Kendilerine soruşturmalara dair hiçbir tebligatın yapılmadığı ifade eden akademisyenler, "Ortada ne alınmış bir savunma ne de verilmiş herhangi bir ceza var." dedi.

Hukuk dersi için ilahiyatçı atanması tartışma konusu oldu

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin "Hukuk Felsefesi" dersleri için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın görevlendirilmesi de tartışma konusu oldu.

Yıldırım'ın özgeçmişinde "1978-1992 yılları arasında Hafız Abdurrahman Gürses Hoca’dan kıraat dersi okudu ve icâzet aldı. 11 yıl imam-hatiplik, 9 yıl hizmet içi eğitim merkezi öğretmenliği olmak üzere toplam 20 yıl Diyânet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yaptı." ifadeleri bulunuyor.
 

Yorumlar (0)