Hudut hattında PKK finansına ağır darbe!

Hudut hattında PKK bölücü terör örgütünün finans kaynağına ağır darbe indirildi.

GÜNDEM 18.01.2021, 13:08 19.01.2021, 10:43
Hudut hattında PKK finansına ağır darbe!

Hakkâri ve Van'da da uyuşturucu ile mücadeleye tavizsiz ve kararlılıkla devam eden kahraman Türk güvenlik güçleri, 2020 senesinde 11 ton uyuşturucu ile birlikte 1 milyon 560 bin kök dişi Hint keneviri ve yaklaşık 5 ton asit anhidrit ele geçirdi ve adeta uyuşturucu tacirlerinin nefesini kesti.

Irak ve İran sınırının tamamını, son senelerde peş peşe kurulan üs bölgeleri sayesinde kontrol altına alan, şehir merkezlerinde yürüttükleri operasyonlarda büyük başarılar sağlayan emniyet ve jandarma ekipleri, Van ve Hakkâri üzerinden batıdaki şehirlere hedeflenen uyuşturucu sevkiyatını yüksek ölçüde engelledi.

Terör olaylarının da azalmasıyla birlikte uyuşturucu ile mücadeleye daha fazla ağırlık verebilen kahraman Türk güvenlik güçleri, söz konusu bölgeden batı kentlerine, batı şehirlerinden de Avrupa ülkelerine sevk edilmek istenen uyuşturucu maddelerine geçit tanımadı.

Narkotik dedektör ya da hassa burun olarak adlandırılan köpekler sayesinde uyuşturucunun taşındığı araçların en gizli bölmelerine yerleştirilen, kokuyu engellemek amacıyla kullanılan çeşitli yöntemlere karşın uyuşturucu tacirlerinin planlarını alt üst eden Türk güvenlik güçleri, bölücü terör örgütü PKK'nın en önemli finans kaynağına da bu şekilde ağır darbe vurmuş oldu.

Van

Son senelerde yakalanan uyuşturucu miktarında Van, Türkiye'de ilk sırada yer alıyor. Van'da Türk güvenlik güçleri tarafından 2020 senesinde düzenlenen operasyonlarda başarı tablosu şöyleydi:

Eroin (5 ton 622 kilogram)
Sentetik uyuşturucu (738 kilogram)
Esrar (1 ton 281 kilogram)
Afyon sakızı (254 kilogram)
Hint keneviri (1 milyon 560 bin kök)
Gözaltı (1735)
Tutuklama (342)

Hakkâri

Son senelerde yakalanan uyuşturucu miktarında Hakkâri ise Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor. Van'da Türk güvenlik güçleri tarafından 2020 senesinde düzenlenen operasyonlarda başarı tablosu şöyleydi:

Eroin (2,5 ton)
Esrar (500 kilogram)
Asit anhidrit (5 ton)

1 Ocak 2021 itibarıyla uyuşturucu ile mücadelede emniyet ve jandarma ekipleri, Van'da 130 ve Hakkâri’de 350 kilogram olmak üzere toplam 480 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdi.

Emniyet'in yakalamalarının %40'ı Van'dan!

Narkotik ekipleri, geçiş güzergâhında yer alan Van'da büyük çaba gösteriyor. Uyuşturucuya geçit vermeyen kahraman güvenlik güçleri, son yıllarda rekor sayılabilecek miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirdiler.

2020'de Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı narkotik ekipleri 4 ton 311 kilogram eroin, 377 kilogram sentetik uyuşturucu ve 156 kilogram Afyon sakızı ele geçirdi.

Türkiye'de emniyet birimleri tarafından ele geçirilen uyuşturucunun %40'ı Van'da yakalandı.

Emniyet yetkilileri uyuşturucuya vurulan her darbenin aynı zamanda teröre de indirildiğinin altını çiziyor.

Hakkâri'de polis ekipleri 2020'de 728 kilo eroin ele geçirirken bu yıl bu sayı 1 ton 553 kiloya yükseldi.

Senelerce uyuşturucu ve terör ile anılan şehirlerde son senelerde yapılan başarılı operasyonlar sayesinde halk artık kendini daha güvenli ve huzurlu hissediyor.

Bölücü terör örgütü PKK'ya vurulan her darbe, uyuşturucuya karşı verilen her mücadele, Hakkari'de güven ve huzur ortamı sağlıyor.

Yorumlar (0)