HSK kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

Çeşitli düzeylerde bulunan ve görev sürelerini bitirmiş olan idari yargı hakimleri, adli yargı hakimi, cumhuriyet başsavcısı ve savcılarının isim listelerinden oluşturulan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

GÜNDEM 19.10.2022, 08:43 19.10.2022, 17:20
HSK kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

HSK kararlarında, birinci düzeye kadar çıkan ve 31 Ağustos 2022 günüden başlayarak geçerli olmak suretiyle ilk kez birinci sınıfa ayrılma araştırmasına tabi tutulan idari ve adli ve yargı hakimleri ile savcılar ve cumhuriyet başsavcılarının isimlerinden oluşturulan listelere yer verildi. Liste içerisinde 5 idari hakim, 20 savcı ve 38 hakimin ismi bulunuyor.

İsmini göremeyenler inceleme talep edebilecek

Sürelerini tamamladıkları halde bu liste içerisinde isimlerini göremeyen kişiler ise 30 gün süreyle HSK'ye giderek yazılı başvuruda bulunarak durumlarının tekrar incelenmesini talep edebilecek.

HSK'nin diğer bir kararında ise Ağustos 2022 tarihi sonuna kadar görev sürelerini tamamlamış, HSK tarafından bir üst düzeye geçmelerine karar verilen idari yargı hakim, cumhuriyet başsavcısı, adli yargı hakimi, ve savcılarının isimlerinin yer aldığı listeler de yayımlandı

Yorumlar (0)