HSK'dan yeni kararname: Görev yerleri değişti

HSK tarafından yayımlanan kararname ile 334’ü adli yargı, 25’i ise idari yargı olmak üzere toplam 359 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

GÜNDEM 06.10.2021, 20:50
HSK'dan yeni kararname: Görev yerleri değişti

HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu) Birinci Dairesi, mazeret taleplerine dair çıkarılacak kararname gündemiyle toplandı.

359 ismin yeri değişti

Değerlendirilen talepler neticesinde 334’ü adli yargı, 25’i ise idari yargı olmak kaydıyla toplam 359 hakim ve savcıyı kapsayan kararname karara bağlandı.

HSK duyurdu

HSK tarafından yayımlanan kararnamede, şu ifadelere yer verildi: 

"HSK Birinci Dairesi tarafından, 27 Eylül 2021 tarihli kura kararnamesi ile atananlar ile diğer hakim ve cumhuriyet savcılarının mazeret talepleri değerlendirilerek 6 Ekim 2021 tarihi itibarıyla karara bağlanmış olup, kararnameler ilan edilmiştir.

Kararname ile atananlardan tekrar inceleme talebinde bulunmak isteyen meslektaşlarımızın, durumlarının bir an evvel kesinleştirilmesini sağlamak maksadıyla tebligat yapılmasını beklemeksizin, taleplerini en geç 11 Ekim 2021 Pazartesi günü mesai bitimine değin UYAP personel ekranında yer alan açıklama bölümünü doldurmak suretiyle göndermeleri gerekmektedir.

Kararname ile ataması gerçekleşmeyen meslektaşlarımızın, tekrar inceleme hakları bulunmamaktadır.

Ataması gerçekleştirilen meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar temenni eder, kararnamelerin ülkemize, meslektaşlarımıza, ailelerine ve yargı teşkilatımıza hayırlı olmasını dileriz.

Meslektaşlarımıza saygı ile duyurulur."

Yorumlar (0)