Hrant Dink suikastının sanığı infaz edildi!

Hrant Dink cinayetinde olay yerinde olduğu iddiasıyla bir süre tutuklu kalan eski istihbaratçı astsubay Şeref Ateş öldürüldü.

GÜNDEM 13.03.2020, 08:22
Hrant Dink suikastının sanığı infaz edildi!

Gazeteci Hrant Dink cinayetinde olay yerinde olduğu iddiasıyla yargılanan ve daha sonra tahliye olan eski istihbaratçı astsubay Şeref Ateş uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Olay, önceki gün geç saatlerde, Kuzey Çevre Yolu Çavuşlar Mahallesi mevkiinde yaşandı. Eski istihbaratçı astsubay Şeref Ateş, aracıyla ilerlerken, yanına yaklaşan beyaz bir otomobilden ateş açıldı. Saldırganlar hızla olay yerinden kazarken, yoldan geçen sürücüler, silahlı saldırıyı 155 Polis ve 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekibi, aracında kanlar içinde, hareketsiz bulunan eski istihbaratçı astsubay Şeref Ateş’in yaşamını yitirdiğini belirledi.

3 zanlı yakalandı

Olay yerinden kaçan zanlıların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Kaçan 3 zanlı, teknik ve fiziki takip sonucu ekipler tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler K.B, E.K. ve A.G. adliyeye sevk edildi. Zanlıların cep telefonu kayıtlarında öldürülen eski istihbaratçı astsubay Şeref Ateş ile mesajlarında bir para konusunun konuşulduğu ve belirledikleri saatte buluşmak için randevulaştıklarının tespit edildiği bildirildi.

FETÖ'den şüpheleniliyor

Düzce’de oturan eski istihbaratçı astsubay Şeref Ateş’in, Hrant Dink cinayetinin planlaması ve uygulanması için Hrant Dink’in evinin bulunduğu ve sahibi olduğu Beyaz Adam Yayıncılık işyeri çevresinde keşif faaliyetinde bulunan kişilerle irtibat halinde olduğu, askeri hiyerarşik yapıda üst rütbede görev yapan kişilerin eski istihbaratçı astsubay Şeref Ateş’e ‘Abi’ dediği ileri sürülmüştü. Savcılık da bu durumu FETÖ içinde yasal hiyerarşi dışında örgütsel bir yapılanma ve örgüt içerisinde bulunduklarını teyit eder nitelikte olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu. Mahkeme heyeti 2016 yılında tutuklanan eski istihbaratçı astsubay Şeref Ateş’in, 2017 yılında görülen duruşmada tahliyesine karar verdi.

Yorumlar (0)