Adana'da 'Sıkıysa Yakala' filmi gerçek oldu! 4 kişi gözaltında

Ankara’da bir kamu kurumunun basın danışmanı, avukat, savcı, ekonomist ve doktor olarak kendisini tanıtarak, insanları 3 milyon TL dolandırdığı iddia edilen 3 erkek ve 1 kadın şüpheli gözaltına alındı.

GÜNDEM 28.05.2022, 10:58 28.05.2022, 11:02
Adana'da 'Sıkıysa Yakala' filmi gerçek oldu! 4 kişi gözaltında

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri incelemede, 42 yaşındaki Aslı Ceyhan A. isimli bir kadının, Ankara’da bir kamu kurumunda danışman, avukat, savcı, ekonomist ve doktor olarak kendisini tanıtarak vatandaşları dolandırdığını belirledi.

13 adrese baskın: 4 gözaltı

Polis ekiplerinin tespiti sonrasında 6 ay önce fiziki ve teknik olarak şüpheli kadın takip edilmeye başladı.

Yapılan takip sonucunda dolandırıcı kadına, beraber yaşadığı 48 yaşındaki Fatih A. ve arkadaşları Soner T. ve Mehmet K.’nin de yardım ettiği belirlendi. Polis, 26 Mayıs günü bu tespit üzerine 13 adrese şafak vakti gerçekleştirdiği baskında kadınla beraber 4 zanlıyı da gözaltına aldı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve adli evrak ele geçirildi. Sağlık kontrolü gerçekleştirilen şüpheliler, sorguları yapılmak amacıyla emniyete götürüldü.

"Adliyedeki savcı ve hakimler öğrencim, sizi beraat ettirebilirim"

Operasyondan sonra şüphelilerin dolandırıcılık yöntemlerine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Aslı Ceylan A.’nın, Ankara’da bir kamu kurumunun danışmanı olarak kendisini tanıttığı, FETÖ soruşturması çerçevesinde yargılanan şüphelilere, “Ankara’da FETÖ soruşturmalarından sorumluyum. Sizi beraat veya tahliye ettirebilirim. Adliyede görevli savcı ve hakimler benim öğrencim. Atamalarını ben yaptırıyorum” sözleriyle ağlarına düşürdüğü iddia edildi.     

Bu yöntemle birlikte şüphelinin, çok sayıda şahıstan para aldığı, tahliye edilenler için bunu kendisinin yaptırdığını ifade ettiği, tutuklu kalanların akrabalarıyla da irtibatını kestiği öne sürüldü.

Şüphelilerin dolandırıcılığa gittiği kentlerde lüks bir ev kiralayıp, doktor, avukata ve iş insanlarıyla görüştükleri, Aslı Ceylan A.’nın bu şahıslara “Ben kamu kurumunda ekonomi danışmanıyım. Paranızı, yatırım için bana verin, borsada değerlendireyim” sözlerini kullandığı aktarıldı.

Şüpheli Aslı Ceylan A.’nın, dolandıracağı meslekler ve kişiler ile ilgili bilgi edindiği, kıyafetleriyle mağdurları etkilediği ve diksiyon eğitimi aldığı belirtildi. Şüphelilerin, 30’dan fazla kişiyi bu yöntemle 3 milyon TL dolandırdıkları, deşifre olunca şehir değiştirdikleri bildirildi.

Aslı Ceylan A.’nın dolandırıcılık yöntemi, Steven Spielberg'in yönetmenliğini yaptığı, başrolünde Leonardo DiCaprio’nun oynadığı “Sıkıysa Yakala” isimli filmini akıllara getirdi. Dicaprio, bu filmde borsacı, doktor ve savcı kılığına girip insanları dolandıran birini oynuyor.

Şüpheliler emniyete sevk edildi

Operasyon sonucunda gözaltına alınan şüphelilerden Fatih A.’nın, Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Grup Komutanlığı’nda (JİTEM) çalışan biri olarak kendisini tanıtarak, tuzağa düşürdükleri kişilerin güvenini kazandığı aktarıldı. Öte yandan Fatih A.’nın, deşifre oldukları mağdurları “Ben de dolandırıldım. Paramı almak için yanındayım. Paranızı kurtarabilirim” sözleriyle oyaladığı öne sürüldü.

Ayrıca Aslı Ceylan A.’nın, dolandırıcılık sebebiyle suç kaydı olduğu, ifadesinde de Ankara’da önemli bir kamu kurumunda danışman olduğunu iddia ettiği aktarıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

Yorumlar (0)