Hollandalı diplomattan Aşık Mahsuni Şerif’li veda: “Allaha emanet olun”

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Yardımcısı olan Erik Weststrate, sosyal medyanın gündemine oturan bir videoyla Türkiye'ye veda mesajı gönderdi. Anıtkabir’e giderek burada videosuna devam eden Weststrate, "Beş yıl öncesinde burada vazifemin başına geldim. Ayrılırken de aynı yerde bitirmeyi istedim. Eğer bir hata yaptıysam affola" dedi.

GÜNDEM 09.08.2022, 17:30 09.08.2022, 17:38
Hollandalı diplomattan Aşık Mahsuni Şerif’li veda: “Allaha emanet olun”

Türkiye’de görev süresi dolan Hollanda’nın Ankara Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate sosyal medya hesabından bir veda videosu yayınladı. Hollandalı diplomatın düşüncelerini baştan sona kadar güzel bir Türkçe ile aktardığı video ise sosyal medyanın gündemine oturdu.

Hollandalı diplomattan büyük sürpriz

Ofisinde başlayan veda videosuna öncelikle bir Türkiye haritasının önünde başlayan diplomat ikinci kısımda ise büyük bir sürpriz yaptı. Arka fonda Aşık Mahsuni’ye ait olan “İşte gidiyorum çeşmi siyahım” türküsünü kullanan Weststrate, videonun kapanışını Anıtkabir’de yaptı.

Türkiye’nin birçok yerini gezdi, veda vakti geldi

İşte diplomatın videosundaki şaşırtan konuşma: “Öncelikle herkese merhaba, ben şu an ofisimdeyim. Hemen yan tarafta gördüğünüz üzere bir harita bulunuyor. Bu haritayı neden gösteriyorsun diye soranlar için bunun bir nedeni var. Artık Türkiye için veda vaktim geldi. Ben sizlere bu haritada Türkiye’de hangi bölgeleri dolaştığımı göstermek istiyorum. Edirne’den başlayıp Şırnak’a, Kars’tan taaa Datça’ya uzanan bütün bölgeleri gezdim. Görmüş olduğunuz bütün bu kırmızı noktaların hepsi dolaştığım bölgeler” dedi.

“Türkiye bana bir günde dört mevsimi yaşattı”

Türkiye’ye özlem duyacağına vurgu yapan Weststrate, “Harika ülkenizi her açıdan gördüm, o güzel yemeklerinizin tadına baktım, dört mevsimin hepsini sadece bir gün içinde yaşadım, birbirinden iyi insanlarınızla konuştum, inanılmayacak derece de güzel olan doğanın bütün zevkini çıkardım. Ülkeniz gerçekten çok çok güzeldir. Bu sebeplerden dolayı burayı çok özleyeceğim. Şimdi de farklı bir yere geçeceğin. Bekleyin, orada görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

Anıtkabir’de duygu dolu cümleler

“Farklı bir yere geçiyorum” diyerek konuşmasına ara veren diplomat videoyu yeniden Anıtkabir’de açtı. Weststrate “5 yıl kadar önce vazifemi burada aldım. Vedamı da tekrar burada yapmak istedim. Atatürk’ün huzurunda sizlere veda etmek istiyorum. Her şey adına herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 5 yıl süresince sevinci de üzüntüyü de beraber yaşadık. Kısacası hayatı birlikte göğüsledik. Buradan üzülerek gidiyorum. Lütfen hakkınızı helal edin. Eğer bir hata yaptıysa affola. Hepiniz Allah’a emanet olun. Hoşça kalın” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)