Hollandalı aileler Erdoğan'dan umutlu!

Hollanda Televizyonu, Barış Pınarı Harekâtı'nın Hollandalı aileler için umut olduğunu duyurdu.

GÜNDEM 12.10.2019, 15:56 12.10.2019, 16:50
Hollandalı aileler Erdoğan'dan umutlu!

Hollanda Televizyonu (NOS), çocukları zamanında DEAŞ terör örgütü'ne katılan Hollandalı ailelerle röportaj yaptı. Aileler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ele geçirilen DEAŞlılarla ilgili haberinden sonra kuzeydoğu Suriye'de DEAŞ tutsaklarının kaldığı kamplardaki kadın ve çocukların ülkeye dönebileceğinden umutlu.

Televizyona konuşan Rachid adlı Amsterdam'da yaşayan bir genç, 2015'te DEAŞ'a katılmak için ülkeyi terk eden kızkardeşinin geri dönmesi için umutlu olduğunu söyledi. Rachid, kızkardeşinin ikisi yetersiz beslendiği için ölen 3 çocuk doğurduğunu, yaşayan yeğeninin ise çok zor koşullar altında hayata tutunmaya çalıştığını belirtti.

Hollanda hükümeti, DEAŞ'a katılmak için ülkeyi terk eden vatandaşlarını geri kabul etmek istemiyor. Hükümet, bölgenin bir temsilciyi ağırlayıp geri dönüş şartlarının konuşulması için fazla güvensiz olduğu kanısında.

Rachid, 1 yıldır çabalamalarına rağmen Hollanda hükümetinin ülkede doğan ve hâlâ Hollanda vatandaşı olan kız kardeşinin geri dönebilmesi için herhangi bir adım atmadığını söyledi.

Hollandalı aileler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye'ye ulaşan kadınları ve çocukları kendi ülkelerinin elçiliklerine göndereceğiz." sözünün oldukça umut verici olduğunu NOS'a söyledi.

Aileler, "Eğer Erdoğan'ın söyledikleri gerçekleşirse, Türkiye'nin teslim etmesinin ardından DEAŞ'a katılan anneleri yargılanacak ama en azından onların çocukları güvenli bir ortama kavuşacak" düşüncesinde.

Hollanda'nın verilerine göre kuzeydoğu Suriye'de şu anda 35 Hollandalı kadın ve 90 çocuk DEAŞlı toplama kamplarında bulunuyor.

Yorumlar (0)