Hollanda’dan Türkiye’ye destek! Belediye binasına Türk bayrağı asıldı

Beyoğlu'nda gerçekleşen bombalı terör saldırısında yaşamını yitirenleri anmak üzere Hollanda'da, Rotterdam Belediyesi binasına Türk bayrağı asıldı.

GÜNDEM 15.11.2022, 09:26
Hollanda’dan Türkiye’ye destek! Belediye binasına Türk bayrağı asıldı

İstanbul Taksim Beyoğlu'nda meydana gelen terör saldırı bütün dünyayı ve Türkiye’yi etkiledi. Birçok ülkeden taziye mesajları gelirken Hollanda’da belediye binasına Türk bayrağı asıldı. Hollanda Rotterdam Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Rotterdam belediye binasına asmış olduğumuz Türk bayrağı yarıya indirildi. Bütün düşüncemiz İstanbul saldırısında yaşamını yitirenler ve aileleri ile beraber." mesajı paylaşıldı.

Devlet liderlerinden ve ülkelerden taziye mesajları iletildi

İstanbul’un en kalabalık yerlerinden olan Taksimde bir banka bırakılan çantanın içinde bulunan bomba patlamış ve 6 vatandaşımız yaşamını yitirirken, 81 vatandaşımız ise yaralanmıştı. Yaralananlardan 57'si tedavilerinin sonrasında taburcu edilmişti. Birçok ülke meydana gelen terör saldırısı ile ilgili "Türkiye'nin yanındayız" ifadelerinde bulunurken, devlet liderleri taziyelerini iletmiş ve destek mesajları dile getirilmişti.

Türk bayrağı asıldı

Hayatını kaybedenleri anmak isteyen bir ülkede Hollanda oldu. İstanbul’daki terör saldırısının sonrasında Rotterdam Belediye binasına Türk bayrağı asıldı. Edinilen bilgilere göre, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Rotterdam Belediyesi, “Dün İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı terör saldırısı sebebiyle Türkiye'ye dayanışma ve destek verebilmek için belediye binasına asmış olduğumuz Türk bayrağı yarıya indirildi” denildi.

Yorumlar (0)