“Hollanda’da depremzede çocuk” iddialarına Bakan Yanık’tan yanıt

Hollanda'nın Maastricht şehrinde “5 yaşında bir Türk çocuğunun bulundu” haberlerine dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan açıklama geldi. Ülkenin makamlarından bilgi aldıklarına değinen Yanık, iddiaları yalanladı.

GÜNDEM 26.05.2023, 10:40
“Hollanda’da depremzede çocuk” iddialarına Bakan Yanık’tan yanıt

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Hollanda'nın Maastricht şehrinde olduğu ifade edilen depremzede çocuk iddialarına dair açıklamalarda bulundu.

“Türk uyruklu değil”

Hollanda yetkililerinden bilgi aldıklarını dile getiren Yanık, "5 yaşında Türk uyruklu bir çocuğun Hollanda’da yalnız başına olduğuna dair bazı haberler paylaşıldı. Söz konusu haberlerin ardından ivedi bir şekilde harekete geçtik. Bizlere Hollanda makamlarından gelen bilgi, çocuğun Türk uyruklu olmadığı. Bu nedenle yetkililer çocuğun Türk uyruklu olmaması sebebiyle bizlere bilgi veremeyeceklerini iletti. Bu nedenle ortaya atılan iddialarda doğruluk payı bulunmamaktadır” dedi.

“Manipülasyon dolu ifadeler ortaya atıldı”

Konu ile ilgili araştırma sağladıklarına, çocuğun 13 yaşında ve Suriye uyruklu olduğu bilgisini aldıklarını dile getiren Yanık, "Bu durum da tabii teyit edilmek zorunda. Fakat bizim araştırmalarımız sürüyor. Sonuç olarak bizim vatandaşımız olan bir çocuğun Hollanda’ya tek başına gitmesi iddiaları gerçeklik barındırmıyor. Konu ile ilgili çok fazla tartışma, bazı manipülasyon ifadelerde bulunmaya devam edilince açıklama gereği duydum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)