Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi, Pegida Hareketi liderinin Kur'an-ı Kerim'i yırtmasından dolayı Dışişleri'ne çağırıldı.

GÜNDEM 24.01.2023, 12:50
Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı

Dışişleri Bakanlığı'nca Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırıya dair paylaşım yapıldı.

Yapılan paylaşımda, "Hollanda Lahey'de İslam düşmanı olan bir şahsın 22 Ocak tarihinde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i hedef alan aşağılık saldırısını en güçlü şekilde lanetliyoruz." ifadelerine yer verildi.

İsveç'in sonrasında bu defa da Hollanda'da meydana gelen ve kutsal değerlere hakaret eden ve nefret suçu işleyen bu alçak eylemin, İSlam düşmanlığının, yabancı düşmanlığın da Avrupa'da artık sınır tanımadığının açık ilanı olduğunun altının çizildiği paylaşımda, "Yapılan eylemler yalnızca Müslümanların değil, bütün insanlığın hak ve özgürlüklerini, toplumsal hoşgörüyü ve manevi değerlerini hedef almakta ve bir arada barış içerisinde yaşama kültürünü zedelemektedir." denildi.

Büyükelçi, bakanlığa çağırıldı

Açıklamanın devamında, "Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağrılıp bu aşağılık ve iğrenç eylemi kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü ifadeler ile bildirilmiş ve Hollanda'nın böylesine provokatif eylemlere müsaade etmemesi talebi olmuştur. Hollanda makamlarının olayın failine dair gereken işlemlerin yapılmasını ve yaşanan olayların tekrarının önlenmesi için somut tedbirleri hayata geçirmesini bekliyoruz." şeklinde paylaşım yapıldı.

Yorumlar (0)