Hollanda'daki Türkler Ankara'ya getirildi

Hollanda'da mahsur kalan 302 Türk vatandaşı, Türk Haıva Yolları (THY) uçağıyla Ankara'ya getirildi. 7'si bebek 302 vatandaş, karantina için Gölbaşı'ndaki yurda sevk edildi.

GÜNDEM 09.05.2020, 09:15
Hollanda'daki Türkler Ankara'ya getirildi

Hollanda'da mahsur kalan, aralarında 7 bebeğin de bulunduğu 302 Türk vatandaşı, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedbirleri çerçevesinde Türkiye'ye getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ramazan ayını ülkelerinde geçirsinler" diyerek verdiği talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla başlatılan tahliye operasyonu kapsamında, Hollanda'dan Türk vatandaşlarını getiren Türk Hava Yolları'nın (THY) "Ege" uçağı, saat 23.05'te Ankara Esenboğa Havalimanı'na teker koydu.

Uçağa ilk olarak özel giysili sağlık görevlileri girdi ve yolcuların vücut ısılarını ölçtü ve yolcular arasında koronavirüs belirtileri taşıyanın olup olmadığına bakıldı. Daha sonra yolcuların valizleri, engelli bir vatandaşın tekerlekli sandalyesi ve bebek arabaları, uçağın kargo bölümünden aprona indirildi.

Valizlerin dezenfekte edilmesi ve toplanan pasaportların kontrol edilmesinin ardından yolcular, uçaktan sırayla aprona inip valizlerini alarak sosyal mesafe kurallarına göre otobüslere yerleşti.

Pasaport kontrolü sonrasında yolcular, apronda bekletilen otobüslerle karantina sürecini geçirecekleri Gölbaşı'ndaki Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı öğrenci yurduna gönderildi.

Vatandaşlar yurda alınmadan önce 14 günlük karantina sürecinde neler yapmaları ve nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirildi.

Yorumlar (0)