Hırsızlar, kanser derneğini talan etti: 40 bin liralık soygun

Diyarbakır’da çalışmalar yürüten Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği’ne dadanan hırsızlar, Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek dernekten 40 bin liralık malzeme çaldı. 

GÜNDEM 08.05.2022, 14:44 09.05.2022, 09:29
Hırsızlar, kanser derneğini talan etti: 40 bin liralık soygun

Bayram sebebiyle faaliyetlere ara veren dernek yönetimi, binanın girişine ‘Bayram boyunca kapalıyız” notunu bırakıp İstanbul’a gitti. Bayram dönüşü dernek kapısını açmaya giden Dernek Başkanı Şükrü Abay, hiç beklenmedik bir tablo ile karşı karşıya kaldı. Kapının zorlandığını fark eden Abay, içeride bulunan 40 bin liralık malzemenin de hırsızlar tarafından çalındığını dile getirdi. 

Bilgisayarlar ve projeksiyon aletleri de çalındı

İçeride bilgisayarlar ve projeksiyon aletleri gibi pek çok değerli ürünün bulunduğunu belirten Abay, dernek bünyesinde bulunan hasta bilgilerinin de yok edildiğini belirterek, üyelerin ciddi bir mağduriyet ile karşı karşıya kaldığının altını çizdi. Hırsızlığın fark edilmesi sonrası emniyet güçlerine durumu ihbar ettiklerini belirten Abay, hırsızlara da seslenerek çaldıkları malzemeleri geri getirmelerini istedi. 

“Bayram tatili sonrası derneğe dönünce büyük bir şaşkınlık geçirdim ve üzüldüm”

Bayram tatiline çıkarken böyle bir olayın yaşanacağını akıllarının ucundan dahi geçirmediklerini dile getiren Dernek Başkanı Abay, “Bu notu insanlar boşuna zahmet edip o kadar yolu gelmesinler diye yazdık. Bayram tatili sonrası derneğe dönünce büyük bir şaşkınlık geçirdim ve üzüldüm. Kapının anahtarını sökmüşler. İçeri bir girdik ki, her yer karışmış. Bütün evraklarımız gitmiş, bilgisayarlarımız çalınmış. Önemli bilgilerin bulunduğu laptopumuz da ortada yok. Kâğıtlar havada uçuşmuş, her şey karışmış. Evraklardan ne istediniz, bu nasıl bir insanlık, anlamak gerçekten mümkün değil” ifadelerini kullandı. 

“Ne var ne yok her şeyi mahvetmişler”

Kanser hastaları için derneğe her ay bir doktoru davet ettiklerini dile getiren Abay, “Derneğimizdeki projeksiyon aletlerini bu eğitimlerde kullanıyorduk. Doktorlarımız sunumlar yapıyordu. Onları da maalesef söküp götürmüşler. Odalarımızda dokunulmamış yer yok şuan. Bağış kutularımızı talan etmişler, telefonlarımızı çalıp götürmüşler. Ne var ne yok her şeyi mahvetmişler. Birçok insanın bu dernek üzerinde emeği vardı. Hastalarımıza çare üretmeye çalışan bir derneğiz. Bunu neden yaparlar, çok yazık. İnsan gerçekten üzülmeden edemiyor. Her şeye sıfırdan başlamak zorundayız. Bunca emeğe yazık. Bunlara insan denmez” şeklinde konuştu. 

“Şuan zararımız maalesef 40 bin lira civarında gözüküyor”

Derneğin kendileri için çok özel bir yeri olduğunu vurgulayan Abay, “Bu derneğin şehrimize kazandırılmasında destek olan herkes kanser hastasıydı. Bu şekilde biz bu günlere kadar getirmiştik. Şuan zararımız maalesef 40 bin lira civarında gözüküyor. Ama önemli evraklarımız gitti, onların maliyetini ölçmek mümkün değil. Sağ olsun, polis ekipleri geldiler, baktılar. Uzun soluklu bir inceleme yaptılar. Parmak izlerini araştırdılar, çevredeki alanlarda çeşitli incelemeler oldu. İnşallah zanlılar bulunur. Bölgede kamera kayıtları da vardır diye ümit ediyoruz. Destekleri için kendilerine teşekkür ederiz” dedi. 

“Daha fazla beddua almayın, bu işten geri dönün”

Dernek olarak insanlık adına faaliyetler yürüttüklerini belirten Abay, “Hastalarımızın umutlarını ellerinden almaya kimsenin hakkı yok. Dernek yöneticilerinden ziyade, burada mağdur edilen kesim aslında kanser hastalarımızdır. Giden evrakların telafisi gerçekten yok. Onları sıfırdan düzenlemek nasıl mümkün olabilir? Çok büyük bir sıkıntıya soktular bizi. Bu işe girişenlere sesleniyorum. Böyle bir yere bunu nasıl yaparsınız? İnsanlık namına içinizde hala bir şeyler varsa çaldıklarınızı geri getirin, buraya bırakın. Bu bize karşı değil, Allah’a karşı bir sorumluluğunuzdur. Evraklardan ne istediniz? Bunları geri getirin, biz bunları affeder geçeriz. Durmadan hastalarımızdan beddua alıyorsunuz, daha fazla beddua almayın. Bu işten vazgeçin” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)