Hırka-i Şerif için hazırlıklar bitirildi

Koronavirüs tedbirlerinden dolayı 2 seneden beri kapalı olan ve yarın ziyarete açılacak olan Hırka-i Şerif’in hazırlıkları bitirildi.

GÜNDEM 21.04.2022, 16:58 22.04.2022, 09:36
Hırka-i Şerif için hazırlıklar bitirildi

Koronavirüsten dolayı 2 senedir ziyarete kapalı olan Hırka-i Şerif yarın saat 10.00’da açılacak. Hazırlıkları bitirilen Hırka-i Şerif ziyaretçilerini bekliyor. Akşam saat 18.00’e kadar ziyarete açık olacak olan Hırka-i Şerif için vatandaşların maske ve mesafe kurallarına uymasının beklendiği ifade edildi.

“Yarın için hazırız, her şeyimiz yapıldı”

Son hazırlıkların gerçekleştirildiğini söyleyen Hırka-i Şerif Vakfı Genel Müdürü Sümeyra Güldal, “2 yıldır bilindiği gibi korona sebebiyle kapalıydık. Burası fazla yoğun oluyor. Bugünlerde de yoğun talep ve salgının seyrelmesinin ardından ailemiz son bir hafta peygamber aşıklarına hasret giderme konusunda lütufkar oldu. Bizler de tedbirlerle ve Belediyemizin ve Valiliğimizin destekleriyle dışarıdan itibaren sıraya ilişkin tedbirlerimizi almış olduk. İnsanların girdiği yerleri daralttık. Arada mesafeler bulunacak. Ziyaretçilerimizden bunu istiyoruz.

Bununla beraber maske hususuna da dikkat etmelerini talep ediyoruz. Sıra seyrek olduğunda akışta sirkülasyon da hızlı ve sağlıklı bir şekilde ilerleyebilecek. Herhangi bir ziyaretçimiz çok fazla sırada beklemeyecek. Bu bütünüyle vatandaşlarımızın özverilerine bağlı. Her zamanki gibi güvenlik tedbirlerimiz de alındı. Temizliğimiz her şeyimiz gerçekleştirildi, yarın için hazırız. Saat 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacağız.” dedi.

Yorumlar (0)