Hindistan’dan Türkiye’ye getirildiler! Jandarma’dan kaçak hayvan operasyonu

Yabancı uyruklu bir kişinin kaçak şekillerde Türkiye’ye getirttiği hayvanları Jandarma ekipleri yaptığı operasyonla suçüstü yakaladı. Kaçakçılık yapan şahsın Silivri’de bir çiftliğinin bulunduğu belirlendi. Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği aramalarda; kafes içerisinde ile 1 adet 8 aylık Rhesus cinsi maymun (Hint Şebeği) ile 1 adet 4 aylık beyaz kaplan bulundu.

GÜNDEM 13.04.2022, 09:45 13.04.2022, 09:46
Hindistan’dan Türkiye’ye getirildiler! Jandarma’dan kaçak hayvan operasyonu


Yabancı uyruklu bir şahsın İstanbul Silivri’de yer alan çiftliğinde yasadışı yollarla getirilen yırtıcı hayvanların olduğunun ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) birimleri olay yerine operasyon düzenledi. İhbar sayesinde jandarma ekiplerince, o çiftliğe operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda; kafes içerisinde asıl yaşama bölgesi olan Hindistan’dan 1 adet 8 aylık Rhesus cinsi maymun (Hint Şebeği) ve 1 adet 4 aylık beyaz kaplan ele geçirildi.

Hayvanların Türkiye’ye kaçak şekillerde getirildiği belirlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul 1’inci Bölge Müdürlüğü birimlerine hayvanlar teslim edildi. Çiftliğin sahibi olan yabancı uyruklu şahıs için, 5607 sayılı “Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu” içeriğince adli işlem yapıldı.

Yorumlar (0)