Hıdırellez dilekleri Akdeniz’e atıldı… Dalgıçlar kirliliği görüntüledi

Hıdrellez kutlamalarında kağıtlara dileklerini yazan kişiler isteklerini denize bırakmıştı. Denizde yaşanan kirliliği ise dalgıçlar görüntüledi.

GÜNDEM 12.05.2022, 16:51 13.05.2022, 09:16
Hıdırellez dilekleri Akdeniz’e atıldı… Dalgıçlar kirliliği görüntüledi

Antalya’da kutlamalarla geçen Hıdrellez festivalinde vatandaşlar dileklerini yazarak denize bırakmıştı. Daha sonrasında dalgıçlar dalış yaparak denizin dibinde kağıt atıklarından dolayı meydana gelen kirliliğe dikkat çekti. Dileklerin yazıldığı kağıtlar içerisinde yazlık ev ve dudak dolgusu istekleri göze çarptı.

Denizin dibine çöken kağıtlar kirlilik oluşturdu

Antalya’da, 2 sene süren koronavirüs pandemisinin sonrasında 6 Mayıs 2022 tarihinde, Hıdrellez dilekleri tutulmuştu. Günün ilk saatleriyle beraber Düden Şelalesi, Konyaaltı sahili ve falezlere giden insanlar, isteklerini not ettikleri kağıtları, Akdeniz’in serin sularına attı. Yüzlerce kağıt, belirli bir zaman suyun üzerinde durduktan sonra batarak dibe çöktü.

Alınan bilgilendirmelere göre, Konyaaltı sahilinde bir grup dalgıcın dalış yapmasıyla beraber Hıdırellez isteklerini suya atan insanların geride bıraktığı kirliliği gözler önüne serdi.

Madeni paralar atılmış

Denize sadece kâğıt atılmadığını fark eden dalgıçlar, naylonlar içerisinde madeni paralarda buldu. İsteklerin yer aldığı kağıtlarda bazılarının araba, kiminin de araba diledikleri görüldü. Diğer bir dilek kağıdına da bebek resmi çizdiği fark edildi.

Madeni paraların neden atıldığını inceleyen dalgıçlar, naylon poşetlere sarılarak atılan bu paralarında dilekte bulunmak için kullanıldığını anladı.

Yorumlar (0)