"Hiçbir kardeşimizi mağdur etmeyeceğiz"

Erdoğan, "İster ilçe ve il merkezlerinde ister köylerde olsun evi kullanılamaz duruma gelen veyahut yıkılan hiçbir Adıyamanlı kardeşimiz mağdur olmayacak." dedi.

GÜNDEM 27.03.2023, 20:15
"Hiçbir kardeşimizi mağdur etmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Adıyaman'daki 'Yeni Afet Konutları Temel Atma Merasimi'ne iştirak etti.



"Safsatalarla yitirecek zamanımız yok"

Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Yapım sürecini başlattığımız köy evi ve konut sayısı 56 bin 323'e ulaştı. Adıyaman'da yapacağımız konut sayısı yaklaşık olarak 50 bini, köy evi sayısı ise 23 bin 640'ı bulacak.

Süreç içerisinde gerçekleştirilen ödemeler ve sağlanan destekler dikkate alındığında devlet deprem konutlarını yurttaşlarına hibe düzeyinde bir usulle teslim ediyor.

İster ilçe ve il merkezlerinde ister köylerde olsun evi kullanılamaz duruma gelen veyahut yıkılan hiçbir Adıyamanlı kardeşimiz mağdur olmayacak. Her bir kardeşimizi içerisinde güvenle ve huzurla oturacak yeni yuvasına muhakkak kavuşturacağız.

3 bini Adıyaman'da olmak kaydıyla 14 bin 600 küçük sanayi dükkanı yaparak, sanatkar ve esnaflarımıza, işletmecilerimize vereceğiz.

Bizim, safsatalarla yitirecek zamanımız yok. Birçok meseleyi eş zamanlı olarak çözüyor, en önemli gereksinim olan kalıcı evlerin inşasını da inanılması güç bir hızla başlatıyoruz.

Deprem, sebep olduğu yıkımla Adıyaman'ın canını yakmış olabilir fakat bu kentin geleceğine dair hayallerini ve umutlarını yıkmaya ne 7,6 ne de 7,7 şiddetindeki deprem yeter."


"TOKİ'yi daha aktif kullanacağız"

Öte yandan Erdoğan, Adıyaman’da iştirak ettiği iftar programında da konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne ideolojik bağnazlıkla hareket eden marjinal çevrelerin ne de gürültü patırtı yapanların, kentsel dönüşüm gayretlerimizi engellemesine asla göz yummayacağız. Depremlerden alnının akıyla çıkan TOKİ'yi bu süreçte çok daha aktif bir şekilde kullanmayı amaçlıyoruz." dedi. 

Yorumlar (0)