Heyelan nedeniyle kapanan Bolu Dağı Tüneli ne zaman açılacak?

Yoğun kar yağışı sonrası yaşanan sıcak havalarla birlikte meydana gelen heyelanda Bolu Dağı Tüneli’nin Ankara yönündeki girişi toprakla kapanmıştı. Olay yerine giden ekipler girişteki tonlarca toprağı temizlemeye başladı. Vali Ahmet Ümit de çalışmaların devam edeceğini ve yolun büyük bir ihtimalle yarın gün içerisinde trafiğe açılacağını açıkladı.

GÜNDEM 03.04.2022, 17:25 04.04.2022, 09:55
Heyelan nedeniyle kapanan Bolu Dağı Tüneli ne zaman açılacak?

Bolu’da yoğun kar yağışı sonrası yaşanan sıcak hava ile birlikte yumuşayan toprak heyelana neden olarak Bolu Dağı Tüneli’nin Ankara yönündeki girişi kapatmıştı. Ankara yönünü tamamen İstanbul yönünü ise tek şerit olarak yola kapatan heyelan olayı sonrasında her iki yön de trafiğe kapatılmıştı. Sürücüler Kaynaşlı Gişeleri ve Abant Kavşağı üzerinden D100 Karayolu’na yönlendirildi. Bolu Dağı Tüneli’nde dün başlatılan temizleme çalışmaları gün içerisinde de devam ettirildi. TEM Otoyolu’nu kapatan toprağın temizlenmesinde son aşamalara gelindi.

Vali Ahmet ümit olay yerine gelerek incelemelerde bulundu

Bolu Valisi Ahmet Ümit de olayın yaşandığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Ümit mühendislerin gerekli çalışmaları sürdürerek yolu yarın kullanıma açabileceğini söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

Dün akşam 19:50 itibariyle her iki yönü de kapatmak durumunda kaldık. Çünkü tünelin tam üzerinde bir heyelan vakası yaşandı. Ekip arkadaşlarımız burada kapanan yolu temizlemek adına çalışmalarına başladılar. Gece boyunca da çalışmalar devam etti. Buradaki hava şartları çok değişik olabiliyor. Bolu’da hava güneşliyken bile burada ciddi bir şekilde yağmur yağabiliyor. Ancak çalışmalarımız devam edecek ve bir sorun yaşanmazsa yarın gün içerisinde yolu açmış olacağız. Buna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Ancak heyelanın geldiği noktanın da kontrol altına alınması gerekiyor. Orada nasıl bir manzara ile karşılaşacağımızı önümüzdeki saatlerde göreceğiz. Mühendislerin verdikleri karara göre hareket edilecek. Karayolları uzmanları bu konuda oldukça uzmanlar. Gerekli incelemeler yapılarak karar verilecek. Şu anda İstanbul yönüne doğru trafik açılabilir ancak risk devam ettiği için kapalı tutuyoruz. Her iki yönün de riski kontrol edilebilir bir düzeye geldiğinde açılacak.

Mengen yolu tek yönlü olarak trafiğe açılacak

Dün geç saatlerde heyelan nedeniyle kapanan Bolu – Mengen yolunun da tek yönden olacak şekilde gelişli gidişli açılacağını belirten Vali Ümit sözlerine şu şekilde devam etti:

Mengen yolunda da benzer saatlerde bir heyelan vakası meydana geldi. O bölgede de yol kapandı. Trafiği Gökçesu beldesinden vermiştik. Burada ise D-100 üzerinden veriyoruz. Çalışmalar dün akşamdan beri devam ediyor. İnşallah bu akşam gelişli ve gidişli tek yönden olmak üzere trafiği vereceğiz. Yollardan bir tanesi geliş gidiş açılacak. Ancak diğer kısım ise kapalı olacak. Burası bir süre daha kontrol altında tutulacak.

Yorumlar (0)