Her şeyi anlatan fotoğraf: Güçlerin savaşı!

ABD askerleri ile Beşşar Esed rejimi güçleri arasında Suriye’nin Haseke bölgesinde çıkan arbedede ilginç bir kare ortaya çıktı. Associated Press (AP) haber ajansı tarafından servis edilen fotoğrafta, ABD, Rusya ve Suriye bayraklarının bulunması bölgedeki güç savaşını gösterdi. 

GÜNDEM 12.02.2020, 17:39
Her şeyi anlatan fotoğraf: Güçlerin savaşı!

Suriye'de yüz binlerce kişinin yaşamını yitirdiği, milyonlarca kişinin mülteci durumuna düştüğü ve yerinden edildiği iç savaş sürüyor.

Ülkede terör örgütü DEAŞ'ın büyük oranda etkisiz hale getirilmesi sonrası ABD ve Rusya'nın özellikle petrol sahalarında kontrolü ele geçirmeye çalıştığı fark ediliyor. Beşşar Esad rejimi, son dönemde Rusya ve İran'ın desteği ile özellikle İdlib'de sivilleri hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor.

Bugün ABD askerleri ile Beşşar Esed rejimi güçleri arasında Suriye’nin Haseke bölgesinde arbede çıktı. ABD askerleri, bir rejim unsurunu öldürdü. 

O sırada ilginç bir kare ortaya çıktı. Associated Press (AP) haber ajansı tarafından servis edilen fotoğrafta, ABD, Rusya ve Suriye bayraklarının bulunması bölgedeki güç savaşını gösterdi. 

Öte yandan, Haseke bölgesindeki Tel Beyder üssünden havalanan ABD'ye ait 2 savaş uçağı, Hırbet Ammo bölgesinde rejim güçlerine ait 2 askerî noktaya saldırı gerçekleştirdi. 

ABD petrol sahalarını kontrol etmek istiyor

Geçen hafta ABD güçleri, Haseke bölgesinde gerginliğin meydana geldiği bölgeye yakın 2 yerde yeni üs ve askerî nokta kurmak için çalışmalara başlamıştı. 

Terör örgütü YPG/PKK'ya destek vermeye devam eden ABD güçleri, Suriye'de Rakka, Haseke ve Deyrizor illerinde bulunan örgüt işgalindeki yerlerde 11 üs ve askerî noktada varlık gösteriyor.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkenin doğusunda bulunan petrol sahalarını güvenceye aldıklarını ve burada bazı ABD askerlerinin kalacağını kaydetmişti. 

Rejim saldırısı sonucu 5 asker şehit olmuştu

İdlib'de Beşşar Esed rejimine ait güçler tarafından yapılan yoğun topçu ateşi nedeniyle 5 asker şehit olurken, 5 asker yaralanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, "Bu süreçte gözlem noktalarındaki ve diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde bugünden itibaren Soçi Mutabakatı sınırlarına bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum." demişti. 
 

Yorumlar (0)