Helikopter'den "Yavuz'u ve koruma ordusunu" izlediler!

AB yetkilisi Josep Borrell ile Rum Savunma Bakanı Savva Angelidis, bindikleri helikopterle Akdeniz turu atarak Yavuz'a baktılar.

GÜNDEM 27.06.2020, 14:55
Helikopter'den "Yavuz'u ve koruma ordusunu" izlediler!

Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'deki meşru faaliyetleri ve Libya ile imzaladığı mutabakat Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve destekçilerini rahatsız etmeye devam ediyor.

Yunanistan ile GKRY'nin (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) Doğu Akdeniz'deki çığlıklarını destekleyen AB (Avrupa Birliği) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rum Savunma Bakanı Savva Angelidis ile birlikte Akdeniz üzerinde uçuş yaptı.

Önceki gün Yunanistan'a ziyaret ederek Türkiye'ye isyan eden AB (Avrupa Birliği) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bugün de isyanını Kıbrıs Rum Kesimi ziyaretinde sürdürdü. Tüm gün Atina'nın Ankara ile ilgili şikayetlerini dinleyen AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell dün de gittiği Kıbrıs adasında Rumların Türkiye hakkındaki sersenişlerini dinledi.

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulides ile bir araya gelen Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye’nin itiraz ettiği MEB'in (münhasır ekonomik bölgeler) sınırlandırılması konusunun, uluslararası hukuka tam saygı ve iyi niyet temelinde yapılması gerektiğini savundu.

Helikoptere bindiler Yavuz'a baktılar

AB yetkilisi Josep Borrell daha sonra Rum Savunma Bakanı Savva Angelidis ile birlikte helikopterle Akdeniz'i havadan inceledi. Güney Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi üzerinde uçan helikopter, daha sonra Akdeniz'de sondaj faaliyetlerine devam eden Yavuz gemisinin bulunduğu noktaya geldi.

Josep Borrell Rum Savunma Bakanı Savva Angelidis

"Ankara'nın faaliyetleri yasadışı"

Akdeniz'de doğal kaynakların kötüye kullanıldığını ileri süren Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'nin Kıbrıs adası açıklarındaki doğal gaz arama ve sondaj çalışmalarının "yasadışı" olduğunu iddia ederek, faaliyetlerin durdurulması yönünde çağrıda bulundu.

Türkiye'den "durdurma" talep edecek!

Rum Kesimi temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile bir araya gelen AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'ye yaptığı çağrıyı tehditle sürdürerek, Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri konusunda Rum Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'e açık çek verdi.

Rum Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'e "Sizin sorununuz, Avrupa Birliği'nin sorunu." diyen AB yetkilisi Josep Borrell,  Türkiye’den sondajları durdurmasını talep edeceğini belirtti.

Yorumlar (0)