HDP'yi kapatma davasında yeni gelişme: HDP'li Semra Güzel adımı

PKK’lı bir terörist ile fotoğrafı ortaya çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel’e ait olan fotoğraf, belge ve bilgiler Anayasa Mahkemesi’nde görülmekte olan HDP’nin kapatma davasına ek delil olarak yollandı.

GÜNDEM 18.01.2022, 16:06 19.01.2022, 12:41
HDP'yi kapatma davasında yeni gelişme: HDP'li Semra Güzel adımı

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesinde HDP’nin kapatma davasına ilişkin dosyaya eklenmek amacıyla Yargıtay’a 2 klasör ek delil daha gönderdi.

HDP’li vekilin o fotoğrafları ek delil olarak gönderildi

Halkların Demokratik Partisi’nin kapatılması talebiyle açılan davanın Anayasa Mahkemesince kabul edilmesinden sonra söz konusu süreç devam ediyor. HDP'nin kapatılma davasına eklenmesi için Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı ek delil hazırlayarak Yargıtay’a gönderdi.

Dosyada, Adıyaman kırsalında etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora ile görüntüleri ortaya çıkan Milletvekili Semra Güzel’a ait fotoğraflar, ifadeler ve belgeler yer alıyor. Öte yandan HDP eski Milletvekili Behçet Yıldırım’a ilişkin belge ve ifadeler de klasörde yer alıyor.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne ilişkin soruşturmada, 26. Dönem Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ve 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile ilgili terör örgütüne üye olmak suçu dolayısıyla soruşturma başlatılmıştı.

Yargıtay’a gönderildi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma dosyalarının, Anayasa'nın 69. Maddesi uyarınca; HDP’nin kapatılmasına ilişkin Anayasa Mahkemesine açılan davada delil olabileceği belirtildi. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 klasörlük belge ve ifadeleri Yargıtay’a sunulması için gönderdi.

Yorumlar (0)