HDP ve Gergerlioğlu'na ilişkin ABD'den ilk açıklama geldi

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Gergerlioğlu kararı ve HDP'ye kapatma davası süreçlerinin kaygı verici olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 18.03.2021, 09:49 18.03.2021, 15:50
HDP ve Gergerlioğlu'na ilişkin ABD'den ilk açıklama geldi

HDP ile ilgili soruşturmalar arka arkaya gelirken ABD’den, başta Milletvekili Ömer Gergerlioğlu olmak üzere HDP’nin kapatılma davasına ilişkin açıklamalar geldi.

“Kaygı verici”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price’tan yapılan açıklamada HDP Kocaeli milletvekili Ömer Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine “kaygı verici” yorumu yapıldı.

Terör örgütü propagandası gerekçesiyle Ömer Gergerlioğlu hakkında verilen 2.5 yıllık hapis cezasının onanmasının ardından Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü. Aynı günün akşamından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından, HDP’ye kapatma davası açılmasından sonra ABD’den konuya ilişkin açıklamlar geldi.

“Seçmenin iradesi yok sayılıyor”

HDP’ye kapatma davası açılmasının seçmenin iradesini yok saymak olduğunu dile getiren ABD Sözcüsü Ned Price, bu gelişmenin Türk demokrasisinin altını oymak anlamına geleceğini aktardı. Türk hükümetine çağrıda bulunduklarını da aktaran Sözcü Ned Price, anayasada yer alan yükümlülük ve haklara uygun olarak hükümetin ifade özgürlüğüne saygı göstermesi çağrısında bulunduklarını açıkladı.

Yorumlar (0)