HDP Millet ittifakını dağıtır mı?

Kılıçdaroğlu: "Saray Millet İttifakı'nı dağıtmak için özel çalışma yapıyor"dedi.

GÜNDEM 03.10.2019, 12:18
HDP Millet ittifakını dağıtır mı?

AKP'den Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun istifalarının ardından iki ayrı parti kurulması beklentisi bir süredir gündemi meşgul ediyordu. Basında çıkan haberlerde İYİ Parti'nin AKP ile anlaşacağı iddiası ise siyaset gündeminde tartışma yarattı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ittifakın sona ereceği iddialarına cevap verdiği kaydedildi.
  
Kılıçdaroğlu'nun yaklaşımı ittifakın bozulmayacağı yönünde olurken, Saray'ın Millet ittifakını dağıtmak için uğraştığı iddiasında bulundu.

50+1 gündem değiştirme çabasıdır

50+1 tartışmasında Cumhurbaşkanı'nın muhalefete çağrı yapmasını değerlendiren CHP Genel Başkanı tartışmayı gündem değiştirme çabası olarak değerlendirdi.

"Muhalefetin görevi bir kişiye koltuk bulmak değildir, ya da bir kişinin koltuğuna sürekli kazandırmak değildir" şeklinde cevap veren Kılıçdaroğlu tartışmayı abes olarak tanımlıyor.

İYİ Parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'nun "CHP HDP ile ittifak yaparsa biz orada yokuz" şeklindeki açıklmasına cevaben Kılıçdaroğlu,"Millet ittifakını nasıl bozarız?" arayışı içinde olunduğunu söylüyor.

"CHP ile HDP kolkola girerse biz olmayız" cümlesinin kendisini rahatsız edip etmediği sorulunca ise "Soruya bakmak lazım, hangi sorunun sonucu olarak bu cümleyi kullandı, ona bakmak lazım. HDP ayrı parti, biz ayrı partiyiz. Hiçbir partiyle kolkola değiliz. Demokrasi konusunda, kim demokrasiyi savunuyorsa, biz de onlara saygı duyarız, tek adam rejimine kim karşıysa saygı duyarız. Vatandaşın sorunlarını çözme konusunda kim düşünce üretir, yol, yöntem üretirse saygı duyarız. HDP de bu ülkenin 6 milyon kişinin oyunu almış bir siyasi parti. Yasadışı işlem varsa bu ülkenin savcısı var, istihbarat örgütü var, mahkemeleri var, gereğini yaparlar" şeklinde cevap verdi.

Yorumlar (0)