HDP'li vekilin dağda yakalanan PKK'lı oğlu tutuklandı

Amanoslar'daki operasyonda yakalanan firari eski BDP Genel Başkanı ve 24. Dönem HDP vekili Demir Çelik'in oğlu Yoldaş Selim Çelik'in tutuklandığı duyuruldu.

GÜNDEM 25.10.2020, 20:18 25.10.2020, 21:12
HDP'li vekilin dağda yakalanan PKK'lı oğlu tutuklandı

İçişleri Bakanlığı tarafından 21 Ekim tarihinde Hatay Amanoslar’da gözetleme ve keşif faaliyeti icra eden güvenlik korucularının yapmış olduğu operasyon sonucunda bir teröristin yaşamını yitirdiği bir teröristin ise sağ olarak yakalandığı duyurulmuştu.

Vekilin oğlu olduğu açıklanmıştı

Bakanlık tarafından sağ yakalanan teröristin bir zaman Varto Belediye Başkanlığı, 2008-2010 yılları arasında BDP Genel Başkanlığı ve 24. Dönem Halkların Demokratik Partisi’nin Muş Milletvekilliğini yaptığı ve halihazırda yurt dışında olan kaçak olan Demir Çelik’in oğlu olan Savaş kod isimli Yoldaş Selim Çelik olduğu duyurulmuştu.

Terör Arananlar Listesi’nde Gri Kategori’de olan Çelik’in 2 uzun namlulu silahı, bir tabanca ve çok sayıda mühimmatla beraber yakalandığı kaydedilmişti.

Tutuklandı

Selim Çelik’in Hatay İl Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemleri sona erdi.

Terörist Çelik, güvenlik önlemleriyle birlikte Hatay Adliyesi’ni götürüldü. Savcılıkta yapılan sorgusu sonrası Çelik, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilerek tutuklandı.

Yorumlar (0)