HDP'li belediyeye kayyum atandı

Van'ın İpekyolu ilçe Belediye Başkanı HDP'li Azim Yacan, terör soruşturması dâhilinde gözaltına alındı. İpekyolu Kaymakamı Sinan Aslan, Yacan'ın yerine belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

GÜNDEM 09.11.2019, 12:49 21.12.2019, 08:57
HDP'li belediyeye kayyum atandı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "terör" soruşturması dâhilinde İpekyolu Belediye Başkanı HDP'li Azim Yacan ve Başkan Yardımcısı Şehzade Kurt, dün evlerine gerçekleştirilen operasyon sonucu gözaltına alındı. Van Emniyet Müdürlüğü'nde Yacan ve Kurt'un işlemleri sürerken, İçişleri Bakanlığının kararıyla İpekyolu Kaymakamı Sinan Aslan, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi. 

Van Valiliği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Van ili İpekyolu ilçesi Belediye Başkanı Azim Yacan hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2019/6715 sayılı dosyası kapsamında yürütülen soruşturma nedeniyle 08 Kasım 2019 günü gözaltına alınmıştır. Belediye başkanı, terör suçları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınması üzerine Anayasanın 127 ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesinin amir hükümleri gereği, İçişleri Bakanlığı'nın 08 Kasım 2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştır. Bunun üzerine aynı kanunun 45/2 ve 46'ncı maddeleri gereği İpekyolu Belediye Başkanlığı görevine vekaleten ilçe kaymakamı Sinan Aslan görevlendirilmiştir."

Ne olmuştu?

Van'da haklarında terör soruşturması yürütülen HDP'li İpekyolu Belediye Başkanı Azim Yacan ve meclis üyesi Şehsade Kurt (eşbaşkan), 8 Kasım günü gözaltına alınmıştı.

Konuya ilişkin Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İpekyolu ilçesinin HDP’li Belediye Başkanı Azim Yacan ve meclis üyesi Şehsade Kurt'a (eşbaşkan) yönelik "bölücü PKK/KCK terör örgütüne üye olma" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlamasıyla operasyon düzenlendiği bildirilmişti. 

Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Adı geçen iki şahıs da (İpekyolu ilçesinin HDP’li Belediye Başkanı Azim Yacan ve meclis üyesi Şehsade Kurt) yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon kapsamında, İpekyolu Belediye Başkanlığı ve makam araçlarında da arama yapılmış, suç unsuru olabilecek materyallere el konulmuştur."

Yorumlar (0)