HDP'li belediye başkanı gözaltına alındı

HDP'li Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar, terör soruşturması kapsamında belediyenin 3 eski yöneticiyle birlikte gözaltına alındı.

GÜNDEM 13.07.2020, 12:09
HDP'li belediye başkanı gözaltına alındı

Ağrı'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden soruşturma kaqsamında aralarında HDP'li Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar'ın da bulunduğu, üçünün de belediyenin eski yöneticisi olduğu toplam 4 kişi gözaltına alındı.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar'ın yanı sıra bazı eski Diyadin Belediyesi çalışanlarının da bölücü terör örgütü PKK lehine faaliyetler yürüttüğü tespit edildi.

Deliller olgunlaştıktan sonra harekete geçen terörle mücadele polis ekipleri, ölen terör örgütü mensuplarının yakınlarını belediyede işe aldığı tespit edilen Betül Yaşar ile belediyenin eski yöneticilerinden Mustafa Alpaslan ve Mesut Arslan'ı Diyadin'de, yine aynı belediyenin eski yöneticilerinden Zeynel Abidin Bozkurt'u Düzce'de yakalayarak gözaltına aldı.

Zanlılardan Betül Yaşar, Zeynel Abidin Bozkurt ve Mustafa Alpaslan "terör örgüt üyesi olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınırken, Mesut Arslan’a ise "terör örgütü üyesi olmak” suçundan gözaltı uygulandı.

Soruşturma kapsamında Diyadin Belediyesinde de polisler tarafından arama yapıldı.

Yorumlar (0)