HDP'li 9 milletvekiline Kobani fezlekesi

Kobani soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Pervin Buldan'ın da aralarında olduğu 9 HDP'li milletvekili hakkında fezleke hazırladı.

GÜNDEM 19.02.2021, 16:29 20.02.2021, 15:11 Hanife
HDP'li 9 milletvekiline Kobani fezlekesi

2014 yılının 6-7-8 Ekim tarihlerinde gerçekleşen,  "Kobani olayları" olarak bilinen ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği terör eylemlerine yönelik 9 HDP'li milletvekili hakkında fezleke düzenlenerek dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle Meclis'e gönderildi.

İşte o milletvekilleri:

1. Pervin Buldan
2. Fatma Kurtulan
3. Serpil Kemalbay Pekgözegü
4. Meral Danış Beştaş
5. Garo Paylan
6. Hüda Kaya
7. Hakkı Saruhan Oluç
8. Sezai Temelli
9. Pero Dundar

Peki, süreç nasıl işleyecek?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve TBMM'ye ulaşan fezlekeler, ilgili komisyon tarafından incelendikten sonra Meclis Genel Kurulu'nda toplanılarak oylamaya sunulacak.

Görüşmede dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde bir karar çıkması durumunda HDP'li milletvekilleri için adli süreç başlatılacak.

HDP MYK, sokağa çıkma çağrısı yapmıştı

6 Ekim 2014 tarihlerinde HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun yaptığı toplantı sürerken MYK adına yapılan açıklamada, emek- meslek örgütlerinin, demokratik kitle ve bütün uluslararası kurumların Kobani'de yaşananlara karşı harekete geçmesi gerektiği vurgulanmış ve toplantıda, “ Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halkın sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Bundan böyle her yer Kobani'dir" ifadeleri kullanılmıştı.
 

Yorumlar (0)