HDP'li 4 belediye başkanı gözaltında!

Mardin'in Savur, Derik ve Mazıdağı ilçelerinin HDP'li belediye başkanları, haklarındaki terör soruşturmaları dâhilinde gözaltına alındı. Şanlıurfa Suruç Belediye Başkanı HDP'li Hatice Çevik de hakkında yürütülen terör soruşturması dâhilinde gözaltına alındı.

GÜNDEM 15.11.2019, 08:58 15.11.2019, 09:38
HDP'li 4 belediye başkanı gözaltında!

Mardin'de terör soruşturması dâhilinde Savur, Derik ve Mazıdağı ilçelerinin HDP'li belediye başkanlarının da aralarında yer aldığı 10 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör soruşturması dâhilinde Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın, Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü ve Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez'in de aralarında yer aldığı bazı şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, Özaydın, Öncü ve Esmez ile bazı belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 10 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Suruç Belediye Başkanı Çevik de gözaltında

Şanlıurfa Suruç Belediye Başkanı HDP'li Hatice Çevik de  hakkında yürütülen terör soruşturması dâhilinde gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma dâhilinde polis, HDP'li Hatice Çevik'i sabah saatlerinde evinde gözaltına aldı. Evinde arama gerçekleştirilen Çevik, sorgulanmak amacıyla emniyete götürüldü.

Yorumlar (0)