HDP Kongresinde bir skandal daha! Öcalan'a alkış, teröristlere saygı duruşu

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, Batman’da katıldığı kongrede terör örgütü PKK lehine sloganlar atıldı. Teröristler için saygı duruşunda duruldu.

GÜNDEM 17.01.2022, 12:07 18.01.2022, 11:52
HDP Kongresinde bir skandal daha! Öcalan'a alkış, teröristlere saygı duruşu

Dün Batman’da düzenlenen 4. Olağan İl Kongresi’ne HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da katıldı.

Kongre, HDP Milletvekili Semra Güzel'in erkek arkadaşı PKK'lı Volkan Bora ile fotoğraflarının yankıları henüz devam ederken, yeni bir skandala daha sahne oldu.

Teröristlere saygı duruşu!

Kongre merkezine giden Pervin Buldan türkü, slogan ve çiçeklerle karşılandı. Daha sonra terör eylemlerinde bulunmuş ve TSK tarafından etkisiz hale getirilen teröristler için saygı duruşuna  geçildi. Saygı duruşundan sonra bir kişi ise "Anıları mücadelemizde yaşayacak." sözlerini kullandı.

Öcalan alkışlandı

Kongre'de partinin hazırladığı klipler ekrana yansıtıldı.

Görüntülerde, bebek katili terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri ve terör eylemlerine katılan teröristlerin görüntüleri yer aldı. Resimler ekrana verildiği esnada "Biji Serok Apo" sloganları atıldı ve katılımcılar tarafından alkışlandı.

“Ülkeyi yönetmeye adayız”

Batman 4. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Pervin Buldan, "Kimse şüphe duymasın. Bu seçimlerde HDP'nin uygulayacağı strateji ile beraber yönetimin bir parçası olacağını kimse aklından çıkarmasın. Türkiye'deki barış yanlıları ve demokrasi güçleriyle ciddi bir strateji geliştirerek, ülkeyi yönetmeye aday olduğumuzu bir defa daha söylüyoruz." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)