HDP ittifakı yüzünden İYİ Partiden istifa etmişti…AK Parti’ye katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada İsmail Ok'un AK Parti kadrosuna dahil olduğu belirtildi.

GÜNDEM 20.04.2022, 13:56 20.04.2022, 15:15
HDP ittifakı yüzünden İYİ Partiden istifa etmişti…AK Parti’ye katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirdiği AK Parti grup toplantısında kadrolara yeni bir isim eklendiğini belirtti.

2020 senesinde İYİ Parti'den HDP ittifakı sebebiyle istifasını vererek Meclis'te bağımsız milletvekilliği vazifesine devam eden İsmail Ok'un AK Parti'ye dahil olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında açıkladı.

İsmail Ok'un partiye katılım sağlamasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok kardeşimizde ailemize katılıyor. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah ailemiz bu mübarek ramazan ayında daha da kuvvetlenmiştir. Allah mübarek etsin." dedi.

" Daha öncesinde bu kadar heyecanlanmamıştım"

AK Partiye dahil olmasından büyük heyecanlı olduğunu söyleyen İsmail Ok, "Birden fazla mikrofon önünde konuşma fırsatım oldu fakat daha öncesinde hiç bu kadar çok heyecanlandığımı hatırlamıyorum." şeklinde ifade etti.

İsmail Ok kimdir?

Balıkesir'de ilk ve orta eğitimini tamamlamıştır. Daha sonrasında Uludağ Üniversitesi Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya- Fizik Bölümünde eğitimine devam etmiştir. 21 yıl süresinde Türkiye'nin birçok ilçe, il ve köyde öğretmen olarak görev yaptı.

1995-1999 senelerinde Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyeliği, 1999-2003 senesinde Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği ve Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanlığı görevlerini gerçekleştirdi. Aynı zamanda Aydınlar Ocağı Balıkesir Şubeleri ve Türk Ocakları üyesi olarak faaliyet göstermiştir. Üyeliğinin devam ettiği Türkiye Kamu Personelleri Vakıf'ında, başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisinden 2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde Balıkesir Belediye Başkanı olarak göreve geldi ve bu vazife 5 yıl sürdü. TBMM 25. 26. ve 27. Senesi Balıkesir milletvekilidir. Orman, Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Üyeliği ve 27. Dönem Divan Katip Üyeliği görevini yapmıştır. Son olarak 2019 senesinde yapılan yerel seçimlerde Balıkesir’den Millet ittifakının Belediye Başkanı adayı olmuştur fakat seçimi kazanamamıştır. İsmail Okçu iki çocuk babası ve evlidir.

Yorumlar (0)