HDP il ve ilçe başkanlıklarına baskın!

Bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon kapsamında HDP Gaziantep İl Başkanı Müslüm Kılıç gözaltına alındı.

GÜNDEM 14.11.2019, 10:44 14.11.2019, 11:21
HDP il ve ilçe başkanlıklarına baskın!

Gaziantep'te bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik şafak vakti gerçekleştirilen operasyonda HDP Gaziantep İl Başkanı Müslüm Kılıç yakalanarak gözaltına alındı.

Hava destekli operasyon

İl Emniyet Müdürlüğü Terör, İstihbarat, Asayiş ve Özel Harekat şubelerine bağlı ekipler, şafak vakti helikopter ve İHA (insansız hava aracı) destekli HDP Gaziantep İl Başkanlığı ile Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Başkanlığı binalarına eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda ekipler, çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyaller ele geçirdi.

Terör operasyonunda HDP İl Başkanı Müslüm Kılıç'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

51 şüpheli gözaltına alındı

Gaziantep'te bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik şafak vakti gerçekleştirilen terör operasyonunda HDP Gaziantep İl Başkanı Müslüm Kılıç'ın da aralarında olduğu 51 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın sözde "kent meclisi", "gençlik hareketi", "cezaevi", "kadın" ve "siyasi alan" yapılanmalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takipten sonra aralarında HDP ve DBP yöneticilerinin de yer aldığı 57 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Gün ağarmadan İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) ekiplerinin helikopter, İHA (insansız hava aracı) ve özel harekat ekiplerinin desteğiyle HDP, DBP il ve ilçe binalarının yanı sıra çok sayıda adrese baskın düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda HDP İl Başkanı Müslüm Kılıç'ın da aralarında olduğu 51 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde arama yapan İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirdi ve dijital materyallere el koydu.

Yorumlar (0)