HDP İl Binasına silahlı saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti

HDP İzmir İl Binasına silahla girip camları kıran bir kişi, polisin müdahalesi ile etkisiz hale getirilirken, Valilik tarafından yapılan açıklamada 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

GÜNDEM 17.06.2021, 12:21 17.06.2021, 17:40
HDP İl Binasına silahlı saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti

Silahlı bir kişi İzmir’de İsmet Kaptan Mahallesi’ndeki HDP İl Binasına girdi.

Silahla HDP İl Binasına girdi

Bugün saat 11.00 sıralarında yaşanan olayda, silahlı olduğu belirlenen bir kişi, silahla birlikte İzmir’de İsmet Kaptan Mahallesi’ndeki Hürriyet Bulvarında bulunan HDP İl Binasına girdi. HDP İzmir İl Örgütüne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıdan sonra açıklama yapan İzmir Valiliği, saldırı sonucunda 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Polis ekipleri, binanın içindeki camları kırmaya başlayan şahsın yakalanması için operasyon gerçekleştirildi. Olayın yaşandığı bölgede trafık durdurulurken, polis ekipleri HDP İl Binası etrafında tedbir aldı. 



Saldırgan yakalandı

Saldırgan emniyet mensuplarının binanın içine girmesinin ardından yakalandı.

Saldırganın yakalandığı açıklanırken, olayın bütün yönleriyle araştırıldığı belirtildi.

HDP Basın Bürosu yazılı bir açıklama yaparak, uzun bir süredir partilerinin hedef gösterildiğini ve bunun neticesinde İzmir İl Başkanlığına silahlı saldırıda bulunulduğunu, bir parti çalışanının bu saldırıda yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Cenaze adli tıp kurumuna kaldırıldı

Olay yerinde polis ekiplerinin yaptığı incelemeden sonra Deniz Poyraz'ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Çok sayıda partilinin olayın ardından binanın çevresinde toplanması sebebiyle polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Parti binası önünde gazetecilere açıklama yapan HDP İzmir İl Başkanı Kadir Baydur, saldırıyı kınadıklarını ve ne olursa olsun partilerine sahip çıkacaklarını ifade etti.



Mustafa Şentop, kınama mesajı yayınladı 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP’nin İzmir il binasına karşı düzenlenen saldırı hakkında bir kınama mesajı yayınladı. Şentop, “İzmir’de HDP il binasına düzenlenen saldırı sonucunda bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendim. Siyaset üzerinden ülkemize huzursuzluk vermek isteyenlere ve provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor ve saldırıyı kınıyorum.” şeklinde açıklama yaptı. 

Yorumlar (0)