HDP İl Binasına saldırıda yeni gelişme

Dün İzmir'in Konak ilçesinde HDP İl Başkanlığına girerek bir kişiyi öldüren saldırgan Onur Gencer, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

GÜNDEM 18.06.2021, 11:41 19.06.2021, 00:43
HDP İl Binasına saldırıda yeni gelişme

Onur Gencer isimli saldırgan, dün HDP İl Başkanlığına girerek silahla bir kişiyi öldürdükten sonra gözaltına alınmıştı.

Saldırgan Onur Gencer adliyeye sevk edildi

HDP İzmir İl Başkanlığında genç bir kadını öldüren saldırgan, binanın çatı katında polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Saldırgan Onur Gencer'in Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı ve Gencer’in adliyeye sevk edildiği açıklandı.

Adliyeye sevk edilen saldırgan Onur Gencer'in tutuklandığı açıklandı.

"Keşif için bir kaç kez gitmiştim"

Emniyetteki ifadesinde, kimseyle bir bağlantısı olmadığını öne süren saldırgan "Keşif için bina çevresine birkaç kez gitmiştim. Binaya gittiğim zaman  birkaç kişinin orada olabileceğini düşündüm'' sözlerini kullandı. Saldırıyı gerçekleştirirken ayrım yapmadığını dile getiren saldırgan ''Herhangi bir ayrım yapma niyetim yoktu. Kim olsaydı ateş edecektim. Silahımda bulunan 10 mermiyi de ateşledim" açıklamasını yaptı.

Çantada para ve bıçak varmış

Saldırıya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı ve taksiyle, binanın olduğu yere giden saldırgan Onur Gencer'in elinde bulunan çantada, bir miktar para ve bıçak olduğu belirlendi.

Saldırıda öldürülen Deniz Poyraz, bugün Kadıfekale'de toprağa verilecek.

Ne olmuştu?

Onur Gencer isimli saldırgan, dün öğlen saatlerinde İzmir’in Konak ilçesinde bulunan HDP İzmir İl Başkanlığına girerek bir kadını öldürmüş ve ardından polis ekipleri tarafından yakalanmıştı.

Yorumlar (0)