"HDP hariç tüm partiler terörist" demişti...Tepkiler büyüyor!

Gazeteci Mine Kırıkkanat, Belçika basınına "Meclis'te HDP hariç tüm partilerin terörist olduğuna" dair skandal açıklamalarda bulunan yazar Aslı Erdoğan'a sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 26.10.2019, 15:51 26.10.2019, 15:59
"HDP hariç tüm partiler terörist" demişti...Tepkiler büyüyor!

Gazeteci Mine Kırıkkanat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Belçika basınına "Meclis'te HDP hariç tüm siyasi güçlerin terörist olduğuna" ilişkin skandal açıklamalarda bulunan yazar Aslı Erdoğan'a sert tepki gösterdi. 

Kırıkkanat, yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Yurtdışında isim yapmak isteyenlerin ülkelerini olmadığı kadar kötüleyerek şöhret kovalaması, gerçekten yalancı bir ucuzluk. Bu yalancılık Aslı Erdoğan’ın yazar kalitesini arttırmayacak. Sadece acındıracak."

Aslı Erdoğan ne demişti?

Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulu üyesi olduğu gerekçesiyle 19 Ağustos 2016 tarihinde tutuklanan ve 4.5 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan yazar Aslı Erdoğan, Belçika'da yayın yapan Le Soir gazetesine bir mülakat vermişti. 

Türklere okula başlar başlamaz Kürtlerden nefret edilmesinin öğretildiğini iddia eden Erdoğan, "HDP hariç, CHP de dahil olmak üzere Meclis'teki tüm siyasi güçler terörist." diyerek skandal bir açıklamada bulunmuştu.

Yazar Erdoğan, "Ülkem aşırı bir milliyetçilik içerisinde yaşıyor. Bu nedenle sporcular, aydınlar ve sıradan vatandaşlar hükümeti destekliyor." demişti. 
 

Yorumlar (0)