HDP'den seçime ilk yorum

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "HDP tarafsız siyasetini koruyarak İstanbul seçim sonuçlarını aslında bir demokrasi mücadelesine çevirerek tüm hakların ortak umudu olmuştur" dedi.

GÜNDEM 23.06.2019, 22:33
HDP'den seçime ilk yorum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim sonucunu partisinin genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında değerlendiren Temelli, seçimlerin demokratik zeminde yapıldığını belirtti.

Türkiye siyaseti açısından önemli bir sürecin geride bırakıldığını kaydeden Temelli, artık 24 Haziran ve sonrasına bakılması gerektiğine işaret etti.

Temelli, HDP seçmeninin bu seçimlerde de önemli bir inisiyatif kullandığına dikkati çekerek,  "İstanbul seçim sonuçlarını belirleyen HDP'nin yaklaşımı olmuştur. HDP herhangi bir kutuplaşmış siyasete kendisini payanda etmeden, tarafsız siyasetini koruyarak, İstanbul seçim sonuçlarını aslında bir demokrasi mücadelesine çevirerek tüm halkların ortak umudu olmuştur." ifadelerini kullandı.

Sandıktan çıkan iradenin kent yönetimine de yansımasını beklediklerini aktaran Temelli, "Umuyorum ki bu irade, önümüzdeki dönem kentin yönetimine demokratik bir anlayış olarak katkı sunacaktır. Halkla, emekçilerle, matadorbet kadınlarla birlikte bir kent yönetiminin hayata geçmesi en büyük arzumuz. Bizim belediyelerimizde olduğu gibi umarım bu anlayış hayata geçer." dedi.

Türkiye'nin müzakereci bir siyaset diline ihtiyaç duyduğunu kaydeden Temelli, biran önce demokratik bir anayasanın hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)