HDP binasına ateş açılmasına ilişkin bir şüpheli tutuklandı

Muğla'ya bağlı Marmaris ilçesinde HDP ilçe başkanlığı binasına pompalı tüfekle ateş açılması ile ilgili gözaltına alınan şüpheli şahıslardan biri tutuklandı, 5'i adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

GÜNDEM 17.07.2021, 15:32 18.07.2021, 08:49
HDP binasına ateş açılmasına ilişkin bir şüpheli tutuklandı

Olayın azmettiricisi olduğu değerlendirilen ve İstanbul’da yakalanan, ayrıca FETÖ’yle bağlantıları tespit edilen Ensar A. Muğla’ya getirildi.

Emniyetteki ifade işlemleri sonrası zanlılar adliyeye getirildi.

14 Temmuz’da gözaltına alınmıştı

Muğla Marmaris’de 14 Temmuz tarihinde HDP’nin ilçe başkanlığı binasına bir pompalı tüfekle ateş açan şüpheli şahıs gözaltına alınmıştı.

HDP’nin ilçe binasının camını kırdığı için 2018 yılında da hakkında mala zarar verme suçuyla işlem gerçekleştirilen Adnan Temel D.’nin saldırıdan bir saat önce Ensar A. ile bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıkmıştı.

HDP ilçe başkanlığı binasına pompalı tüfekle ateş açılması ile ilgili gözaltına alınan şüpheli şahıslardan biri tutuklandı, 5'i adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

Ankesörlü telefonla FETÖ’nün mahrem imamlarıyla birçok görüşme yapmış

Muğla Emniyet Müdürlüğü’yle koordineli bir şekilde çalışan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından saldırının azmettiricisi olduğu belirlenen Ensar A. 15 Temmuz tarihinde gözaltına alınmıştı. Şüpheli şahsın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Deniz Harp Okulu Komutanlığı’ndan ilişiği kesilen öğrencilerden olduğu ve FETÖ’nün mahrem imamlarıyla birçok ankesörlü telefon görüşmesi yaptığı belirlenmişti.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün kapatılan okullarında Ensar A’nın erkek kardeşinin eğitim gördüğü ve Türk vatandaşlığından çıkartıldığı, yine akrabalarının arasında Fetullahçı Terör Örgütü’nün gizli haberleşme programı olan ByLock kullanıcılarının olduğu ve Fetullahçı Terör Örgütü üyesi kişilerin olduğu tespit edilmişti.

Yorumlar (0)