HBDH nedir? HBDH terör örgütü kime bağlı?

Bursa ve İstanbul’da peş peşe gerçekleştirilen saldırıları HBDH terör grubu üstlendi. Peki, HBDH nedir? Hangi terör örgütü ile bağlantı halinde bulunuyor? 

GÜNDEM 25.04.2022, 12:40 26.04.2022, 08:57
HBDH nedir? HBDH terör örgütü kime bağlı?

Bursa’da bir otobüse yönelik terör saldırısı sonucu bir infaz koruma memuru şehit düşmüştü. Olayda 7 kişi de yaralı olarak hastanelere kaldırılmıştı. Bu olaydan kısa süre sonra İstanbul’dan bir başka saldırı haberi geldi. TÜGVA’ya yönelik bombalı saldırıda şans eseri herhangi bir can kaybı yaşanmadı. 

HBDH hangi terör örgütüne bağlı?

Saldırıları düzenleyen terörist grubun ise HBDH üyeleri olduğu duyuruldu. HBDH terör oluşumunu ilk kez duyan vatandaşlar ise bu adın ne anlama geldiğini ve hangi örgüte bağlı olduğunu araştırmaya başladı. Peki, HBDH’nin açılımı ne? Hangi terör örgütüne bağlı? Hangi terör örgütü adına çalışıyor?



HBDH’nin açılımı nedir?

‘Halkların Birleşik Devrim Hareketi’ adı altında kurulan terör örgütü, kısaca HBDH adını kullanıyor. Bu oluşum, terör örgütü PKK için saldırı girişimlerinde rol alıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kısa süre önce yaptığı açıklamada bu saldırıyı düzenleyenlerin PKK’ya taşeronluk yaptığını belirterek, teröristlerin kimliklerinin tespit edildiğini açıklamıştı. 

HBDH nedir? HBDH hangi gruplardan oluşuyor?

PKK-MLKP-TİKKO’nun da aralarında bulunduğu toplam 10 terör örgütü, HBDH ismi altında birleşti. Komünist ideolojiye sahip olan bu terör gruplarının geçmiş dönemde aralarında büyük tartışmalar yaşadığı ve uzlaşamadıkları biliniyordu. Suriye topraklarında PKK kontrolünde bir devlet oluşumu kurmak ve Türkiye’de iç huzursuzluk başlatmak için faaliyetler planlayan komünist terör gruplarına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bugüne kadar pek operasyon düzenlendi. 

Yorumlar (0)