Haziran ayında kaç terörist öldürüldü? Resmi açıklama geldi

Haziran ayındaki terörle mücadele faaliyetlerine ilişkin son verileri paylaşan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, son 1 ay içinde 142 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 

GÜNDEM 04.07.2022, 12:39
Haziran ayında kaç terörist öldürüldü? Resmi açıklama geldi

Gerçekleştirilen son operasyonlarla birlikte PKK terör örgütüne ağır bir darbe vurulduğunu belirten Çataklı, “Son 1 ayda terör örgütü PKK’ya yönelik faaliyetler çerçevesinde, kırsal alanda toplam 12 bin 654 operasyon gerçekleştirilmiştir. Bunun 8’i geniş çaplı, 61’i ise orta büyüklükte operasyondur. Terör unsurlarının kentlerdeki yapılanmalarına ve suç ortaklarına yönelik ise toplamda bin 421 faaliyet gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu operasyonların tamamında toplam 142 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Öldürülen teröristlerin 1’i gri, 2’si mavi ve 2’si de turuncu listede aranıyordu. 1’i ise liste dışıydı” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ’ın açıklamalarına tepki gösterdi

Haziran ayında toplam 16 adet terör eyleminin başarıyla engellendiğini dile getiren Çataklı, “Birimlerimiz son 1 ay içerisinde toplam 16 terör girişimin başarılı istihbarat çalışmaları sonucu engelleyerek, önemli bir adım atmışlardır” şeklinde konuştu. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın ‘iç savaş çıkacağı’ iddialarını da yorumlayan Çataklı, “Bu çok net bir şekilde iç savaş kışkırtıcılığıdır. Bu konuda hukuk büromuz tarafından gerekli suç duyurusu yapılacaktır. Öte yandan Suriyelilerin bayram izni için ülkelerine geri dönmeleri halinde yeniden Türkiye’ye girmeleri söz konusu değil” şeklinde konuştu. 

“15 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor”

HDP kongresindeki pankart açma girişimi ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Çataklı, “Bu konu hususunda şu ana dek toplam 6 kişi yakalandı ve gözaltına alındı. 15 şüphelinin yakalanması için de çalışmalarımız sürüyor. En kısa sürede bu konuda da yeni gelişmelerin yaşanmasını bekliyoruz” dedi. 

Yorumlar (0)