Hayatı boyunca alkol kullanmadığını söyledi, denetimde hayatının şokunu yaşadı

İzmir'in Buca ilçesinde, bugüne kadar hiç alkol kullanmadığını iddia eden 42 yaşındaki kişinin ehliyetine, polis denetimlerinde alkolmetre ile gerçekleştirilen ölçümde 1,15 promil alkollü çıkmasından sonra el konuldu. Hayatı boyunca alkol almadığını ifade eden adamın kan testinde de alkole rastlanmadı.

GÜNDEM 30.12.2021, 07:36
Hayatı boyunca alkol kullanmadığını söyledi, denetimde hayatının şokunu yaşadı

Olay, 25 Aralık günü gece 03.00 sıralarında İzmir-Çeşme Otoyolu üzerindeki Buca ayrımında yaşandı. 

İddiaya göre, pazarcılık yaptığı belirtilen 42 yaşındaki Mehmet Vefa Demir, peynir yüklediği minibüsüyle birlikte Alaçatı Pazarı'na giderken polis denetimine takıldı. Alkol kontrolü gerçekleştiren polis ekiplerinin uzattığı alkolmetreyi üfleyen Mehmet Vefa Demir, ölçüm cihazında 1,15 promil alkollü çıktı. Bunun üzerine Demir'e bin 339 TL idari para cezası ile birlikte ehliyetine el koyma cezası uygulandı. Ardından polis merkezine giden Demir, burada ifade verdi.

Kan testinde alkol çıkmadı

Polis merkezinde ifade veren Mehmet Vefa Demir, daha sonra savcılıktan aldığı izin kapsamında Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek kan örneği verdi. Gerçekleştirilen kan testinde Demir'in kanında alkol bulunmadığı sonucu ortaya çıkınca Demir, konuyu raporuyla beraber yargıya taşıdı.

“Hayatımda ağzıma içki sürmedim”

Bugüne kadar hiç alkol kullanmadığını, ölçüm cihazında yüksek promille alkollü çıktığını öğrenince de büyük bir şok yaşadığını ifade eden Mehmet Vefa Demir, "Olaydan 2 saat sonra, savcılıktan gelen izin kapsamında Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kan örneği verdim. Kan testinde alkollü olmadığım ortaya çıktı. Hastane raporuyla beraber tekrar polis merkezine giderek, el konulan ehliyetimi geri almayı talep ettim fakat süreç uzadı" sözlerini kullandı.

“Alkolmetre cihazı kaynaklı olabilir”

Alkolmetre cihazında yaşanmış bir arıza sebebiyle müvekkilinin mağdur olabileceğini düşündüğünü aktaran Avukat Halil İbrahim Demir, "Alkolmetre cihazı kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir arıza sebebiyle bu tarz olaylar, sık sık karşımıza çıkabiliyor. Teknolojik aletler, böyle problemler doğurabiliyor. Bunlardan biri de hatalı ölçümlerdir. Biz alkolmetrenin, kalibrasyon işlemi yapılmadan kullanılması sebebiyle bu hatayı verdiğini düşünüyoruz. Elimizde, bunu destekleyen bir hastane raporu var. Dava dilekçelerimizi tamamladık ve mahkemeye müracaat edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)