Havalimanlarında ultraviyoleli hijyen dönemi 

Türkiye’deki birçok havalimanında artan hijyen tedbirleri kapsamında ultraviyole ışınları ile sterilizasyon yöntemi başladı. Şu anda Erzurum, Diyarbakır, Çanakkale, Gaziantep, Hatay ve Trabzon Havalimanlarında geçerli olan hijyen yönteminin kısa sürede tüm havalimanlarına yayılması bekleniyor. 

GÜNDEM 05.04.2021, 11:50 05.04.2021, 16:51
Havalimanlarında ultraviyoleli hijyen dönemi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Covid-19 salgınıyla mücadele etmek amacıyla havalimanlarında uygulanan hijyen ve temizlik yöntemlerini geliştirdi.

Havalimanında x-ray içerisinden geçen bagajların, yürüyen merdiven kollarının ve daha pek çok sterilizasyon gerektiren bölümlerin temizliği için yeni araçlar kullanılmaya başlandı.



TÜBİTAK tarafından geliştirildi

TÜBİTAK bünyesindeki Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen ve ilk olarak DHMİ tarafından kullanılan sterilizasyon cihazları, yolcu istatistikleri ve fiziki koşullar dikkate alınarak bazı havalimanlarına dağıtıldı. Ön kullanım olarak Erzurum, Diyarbakır, Çanakkale, Gaziantep, Hatay ve Trabzon’a sunulan cihazlar için gelen ilk yorumlar ise oldukça iyi.

Belirtilen 6 havalimanında toplamda 27 yürüyen merdivene ve 20 tünele ultraviyole steril cihazları yerleştirildi. Cihazın, kısa sürede diğer havalimanlarına da kurulması bekleniyor. 

Yorumlar (0)