Havalimanında "Seyahat İzin Belgesi" hareketliliği başladı!

İçişleri Bakanlığı genelgesi gereği hava yolu ile seyahat edecek vatandaşlar için yürürlüğe giren "Seyahat İzin Belgesi" başvuruları İstanbul Havalimanı'nda başlatıldı.

GÜNDEM 29.03.2020, 14:40 29.03.2020, 14:42
Havalimanında "Seyahat İzin Belgesi" hareketliliği başladı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde yurt içi uçuşlarda "Seyahat İzin Belgesi" talep edileceğinin bildirilmesinin ardından bugün İstanbul Havalimanı'nda hareketlilik yaşandı.

Uçakla yolculuk yapmak isteyenler, terminaldeki bir kontuarda kurulan "Seyahat İzin Belgesi Başvuru Masası"nda başvuru belgesine gerekli bilgileri yazıyor. Seyahat etme nedenlerini ve kimlik bilgilerini yazan yolcular, daha sonra Seyahat İzin Kurulu ofisinde işlemlerine son veriyor.

Değerlendirme neticesinde yolculuk yapması uygun görülen yolcuların uçuşlarına müsaade edilecek. Seyahat etmesi uygun görülen ve bileti olan yolcular, seferlerin başlamasının ardından gitmek istedikleri kentlere gidebilecek. 

Yolculardan Mücahit Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafik kazası geçiren çocuğunu ameliyat ettirmek amacıyla Batman’dan İstanbul’a geldiğini ifade etti. 

Çocuğunun tedavisinin ardından Batman'a gitmek için Diyarbakır'a düzenlenecek seferi beklediğini kaydeden Mücahit Akbaş, "İlk önce 'Valilik izni olmadan gidemezsiniz' diyorlardı. Ne yapacağımızı biz de pek bilmiyorduk. Şimdi işlemler için buraya geldik. Burada kaldığım adresi ve gideceğim yeri başvuruda yazmam istendi. Şimdi izin belgesini almayı bekliyorum." açıklamasını yaptı.

Yolculardan Recep Biberoğlu, iş için İzmir’e gittiğini, oradan Trabzon'a uçakla gitme imkânı olmadığı için İstanbul'a gelmek zorunda kaldığını kaydetti. 

İç hat uçuşlarının durdurulması sebebiyle biletinin iptal olduğunu aktaran Recep Biberoğlu, "Şimdi de izin gerekiyormuş. Nasıl alındığını da pek bilmiyorum ama inşallah alacağız. Umarım her şey iyi olacak." dedi. 

Bugün herhangi bir iç hat uçuşunun gerçekleştirilmediği İstanbul Havalimanı'nda bazı yolcuların bekleyişleri devam ediyor.

"Seyahat İzin Belgesi" için başvuruda bulunan yolcuların birçoğunun yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri dâhilinde maske taktıkları ve sosyal mesafe kuralına uydukları fark edildi. Kurallara riayet etmediği  görülen yolcular ise görevlilerce uyarılıyor.

Yorumlar (0)