Havalimanına ambulans bile vermemişler!

İsveç’te koroavirüs (Covid-19) tanısı konmasına rağmen imkânsızlıklar sebebiyle tedavi edilemediği belirtilerek eve gönderilen Emrullah Gülüşken’in Türkiye’ye getirilme sürecinin tamamında Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), Gülüşken ailesinin yanındaydı.

GÜNDEM 28.04.2020, 07:40
Havalimanına ambulans bile vermemişler!

Emrullah Gülüşken’in İsveç hastanelerinde "yer yok" denilerek geri çevrildiğini ifade eden Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Başkanı Bülent Bilgi, yaşananları şu şekilde anlattı:

"Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Leylâ’nın babası Emrullah Gülüşken için İsveç’e ambulans uçağın geleceğini bildirdi. Biz de geceden itibaren büyükelçiliğimizle birlikte bu sürece destek olduk.

UID olarak imkânlarımız dâhilinde aileye yardımcı olmaya çalıştık.

Türkiye'den amlubans uçağın ineceği havalimanına Emrullah Gülüşken'i götürmesi için ambulans bile sağlanamadı.

İsveç’te UID’te çalışan arkadaşlarımız kendi araçlarıyla sağlıklarını riske atarak aileyi evinden aldılar ve havaalanına götürdüler.

Uçak gelince Emrullah Gülüşken bey ve çocuklarını Türkiye’ye yolcu ettik."

Bülent Bilgi ayrıca Gülüşken ailesi gibi Avrupa’daki diğer Türk vatandaşlara destek olmaya çalıştıklarını da belirterek, “38 bölgede 253 teşkilatta gönüllülük esasına dayalı olarak pandemi sürecinde de vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)