Havalar ısınınca tehlike geri döndü! Gece uykudayken akrep soktu

Kırıkkale'de gece uyurken bacağından ve kolundan akrep sokması sonucu fenalaşan 86 yaşındaki kadın hastaneye kaldırıldı.

GÜNDEM 29.05.2022, 09:37 30.05.2022, 08:48
Havalar ısınınca tehlike geri döndü! Gece uykudayken akrep soktu

Kırıkkale’de havaların ısınmasıyla beraber akrep ve benzeri haşereler tekrar görülmeye başladı. Bu bölgede yaşayan akrepler oldukça zehirli olabilirken, hayvanların ve insanların ölümüne bile yol açabiliyor. Bu sene ilk akrep sokması vakası ise Kırıkkale’nin Keskin ilçesine bağlı Hacıobası köyünde yaşandı. Şaziye Şap'ı (86) gece uyuduğu sırada akrep soktu. Bacağından ve elinden ısırılan kadın fenalaşınca ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götürüldü. İlk müdahalesi acil serviste yapılan talihsiz kadın gözetim altına alındı.

Akrep sokması belirtileri nedir?

Akrep sokması bazı semptomlarla kendisini gösterebilir. Bu etkiler içerisinde, sokulan bölgede ağrı, şişlik, sıcaklık, şişlik ve karıncalanma görülür. Çocuklarda ise akrep sokması daha farklı etkiler gösterebilir. Bunlar içerisinde, mide bulantısı, nefes almada zorluk, kusma, istemsiz göz, boyun ve baş hareketleri, mide bulantısı, kalp atışının hızlanması, huzursuzluk ile tansiyonun yükselmesi yer alır. Bazı alerjik reaksiyonları etkileyen akrep sokması dikkat edilmesi gereken bir tehlikedir.

Akrep soktuğunda ilk yardım nasıl yapılmalıdır?

Akrep soktuğu anda ilk olarak o bölgeye buzlu kompres yapılabilir. Daha sonra ise en yakın sağlık kuruluşuna giderek yaşanan olay anlatılmalıdır. Bu şekilde yaşanan durumlarda akrebin rengini hatırlamak veya fotoğrafını çekmek tedavi açısından kolaylık sağlayacaktır.

Yorumlar (0)