Havai fişek fabrikasının sahipleri gözaltında! İhmal mi var?

Sakarya'da patlamanın meydana geldiği havai fişek fabrikasının sahibi olan iki kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

GÜNDEM 07.07.2020, 14:32
Havai fişek fabrikasının sahipleri gözaltında! İhmal mi var?

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan bir havai fişek fabrikasında 3 Temmuz günü korkunç bir patlama gerçekleşmişti. Güçlükle müdahale edilen patlama neticesinde 7 kişi yaşamını yitirmiş, yaralı olarak kurtulan 122 kişi de tedavi edildikten sonra taburcu olmuştu. 

Söz konusu patlamaya ilişkin soruşturma sürüyor. Yürütülen soruşturma dâhilinde iki kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. 

Gözaltına alınan kişilerin, havai fişek fabrikasının sahipleri olduğu ifade edildi. 

Öte yandan, gözaltına alınan bir iş güvenliği uzmanı, iki ustabaşı ve bir sorumlu müdür de "birden fazla insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açtıkları" gerekçesiyle tutuklanmıştı.

İhmal olduğu söylenmişti

Patlamadan yaralı olarak kurtulan işçilerden bazıları, üretim bölümünde ciddi derecede ısınmanın olduğunu, bu konuda uyarı yaptıklarını ancak kendilerinin hiçbir şekilde dinlenmediğini ileri sürmüşlerdi. 

Sabotaj var mı?

Patlamanın gerçekleştiği havai fişek fabrikasından alınan numuneler başkent Ankara'ya ulaştırılmıştı. Bu numuneler, daha sonra kriminal laboratuvarda inceleme altına alınmış, kimyasal analizler yapılmıştı.

Analizlerde patlayıcı maddeye rastlanmazken, söz konusu yangını başlatan ya da hız kazandıran petrol türevi de bulunamamıştı. 

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, ilk tespitlere göre patlamanın kaza sonucu meydana geldiği, saldırı ya da sabotaja dair herhangi bir kanıta ulaşılmadığı ifade edilmişti. 

Yorumlar (0)