Havacılık sektörünün liderleri seçildi: İstanbul Havalimanı listede

Dünya havacılık piyasasının liderlerinin seçildiği "Air Transport Awards" ödüllerinde, İstanbul Havalimanı’nda 2021 ve 2022'nin sonrasında bu sene de "Yılın Havalimanı" seçildi.

GÜNDEM 22.03.2023, 14:52 22.03.2023, 15:00
Havacılık sektörünün liderleri seçildi: İstanbul Havalimanı listede

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, havacılık idarelerinden görüşlerin alınarak sağlandığı oylamaya 4 bin kadar okuyucu ve havacılık sektörünün liderlerinin idarecileri katılım sağladı. Havacılık sektörü içerisinde 14 farklı kategoriyi inceleyen "Air Transport Awards" yarışmasını geçtiğimiz senelerde kazananlar içerisinde Doha, Lizbon, Dubai, Singapur ve Changi havalimanları bulunuyordu.

Üst üste üçüncü defa ödülü kazandı

Yapılan araştırma sonucunda İGA İstanbul Havalimanı üst üste üçüncü defa "en iyi havalimanı" ödülüne elde eden ilk havalimanı olarak kayıtlara geçti.

Sektörün öncülerinin katılımıyla Kanada'nın Montreal şehrinde gerçekleştirilen törene, İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sebebiyle katılım sağlayamadı.

Törene katılmak üzere İstanbul'dan aktarmalı şekilde Montreal'a ulaşan Air Transport News (ATN) Üst Yöneticisi (CEO) ve Genel Direktörü Dr. Kostas Iatrou ödülü Samsunlu’ya İstanbul Havalimanı'nda verdi.

“Kültür transfer merkezi”

İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu, geçtiğimiz yıl çeşitli zorluklarla karşılaşan havalimanının havacılık sektöründeki başarısından bahsetti.

Üst üste üçüncü kez ödüle layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, havalimanının üç yıl üst üste Avrupa'nın en yoğun küresel transfer merkezi olmaya devam ettiğini ifade eden Samsunlu, geçen yıl 64,5 milyon yolcuya hizmet verdiğini ve Avrupa'nın operasyonel olarak dirençli havalimanlarından biri haline geldiğini belirtti.

Yorumlar (0)