Havacılık sektörü ‘en kötü yıl’ını yaşadı

Avrupa’da gerçekleştirilen uçuş sayısı koronavirüsün etkisiyle 2019 senesine göre yüzde 55 oranında düştü ve 6,1 milyona geriledi. Yolcu sayısı için ise azalma miktarı 1,7 milyon kişi oldu.

GÜNDEM 04.01.2021, 17:35
Havacılık sektörü ‘en kötü yıl’ını yaşadı

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini gösterirken ilk ve en çok havacılık sektörünü etkiledi diyebiliriz.

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü koronavirüs salgınının 2020 yılında Avrupa’daki havacılık sektörünün şimdiye kadarki en kötü senesi olmasına sebep olduğunu ve 56,2 milyon euroluk maddi kayıp meydana geldiği bilgisini paylaştı.

“Koronavirüsün Avrupa havacılığına olan dair raporu yayınlandı”

Avrupa hava sahası trafiğini kontrol eden ve merkezi Brüksel’de yer alan EUROCONTROL tarafından “Koronavirüsün Avrupa Havacılığına Etkisi ve 2021 Yılı Görünümü” adlı bir rapor paylaşıldı.

Şimdiye kadarki en kötü sene

Yayınlanan raporda Avrupa havacılık sektörünün geçtiğimiz sene koronavirüs salgınından dolayı şimdiye kadarki en zor yılı yaşadığı söylenerek, 2020 senesinde Avrupa’nın uçuş sayısının bir önceki seneye göre yüzde 55 düşüp 6 milyon 100 bine dek gerilediğini ve yolcu sayısının ise 1,7 milyon azaldığı ifade edildi.

Sektörde 190 bin kişi işten çıkartıldı

Avrupa’da hava yolu firmaları, hava seyrüsefer hizmet sağlayıcıları ve havalimanlarının toplamdaki maddi kaybının geçtiğimiz yıl 56,2 milyon Euro olduğu ifade edilen raporda geçtiğimiz yıl sadece bu sektörde çalışan 190 bin kişinin işini kaybettiği bildirildi.

Aşıyla birlikte toparlanma başladı

2021 senesinde Avrupa trafiğinin koronavirüs aşısının uygulanmasıyla birlikte 2019 hava taşımacılığındaki hacminin yüzde 51’ine yakın bir toparlanmayı getireceği söylenen raporda sektöre mali açıdan destek verilmesi amacıyla da çağrı yapıldı.

Yorumlar (0)